Waarom is hij toch zo aantrekkelijk, de foute man? De bad boy. Dat supercoole type die je het gevoel geeft dat hij van alle vrouwen op de wereld juist voor jou heeft gekozen. En het idee dat hij eigenlijk onbereikbaar is, geeft natuurlijk ook heel wat spanning. Niet zo vreemd dat we dit foute type ook vaak in films en series tegenkomen. Want wat is er nu leuker dan te kijken naar een onbereikbare man die uiteindelijk toch tot over z’n oren verliefd wordt op dat gewone meisje? Daarom verslinden we films en series met dit soort verhaallijnen. Maar we zouden niet zijn wie we nu zijn zonder deze foute, stiekem ook wel fijne types. Daarom een ode aan de meest fijne foute types die we op het witte doek (en in real life) zijn tegengekomen.

De man met twee gezichten – Georgio uit Mon Roi

Foto Cinéart
Foto Cinéart

Zeg eens eerlijk, het is jou ook weleens gebeurd. Je ontmoet een nieuwe man en voor even ben je verblind door zijn charme, zijn charisma, zijn knappe looks en zijn status. Kleine alarmbellen negeer je want de seks is toch wel erg goed en uit alle vrouwen die hem willen koos hij jou uit. Helaas kom je er pas later achter dat je jezelf volledig bent verloren in een passionele, maar allesvernietigende relatie. Het overkomt Tony (Emmanuelle Bercot), die volledig verliefd wordt op de charismatische Georgio (Vincent Cassel). Na een ernstig ski-ongeval wordt Tony opgenomen in een revalidatiecentrum. Ze is volledig afhankelijk van verzorgers en pijnstillers maar heeft daardoor de ruimte terug te kijken op haar onstuimige relatie met Georgio (Vincent Cassell). Waarom hielden ze van elkaar? Wie is eigenlijk die man waarvan ze zoveel hield? Hoe komt het dat ze zich heeft laten meeslepen in deze verstikkende en vernietigende passie? Vragen waar ze, gedurende de zware fysieke inspanningen die ze moet leveren om te herstellen, hopelijk antwoord op zal kunnen geven. Ondanks alles hebben Tony en Georgio enorm mooie en passionele momenten gehad. En Georgio is niet helemaal slecht, alleen halen hij en Tony het slechtste in elkaar naar boven. Dat bewijst dat, hoe tragisch ook, alleen liefde soms niet genoeg is. Mon Roi draait vanaf 3 december in de Nederlandse filmtheaters. Bekijk hier alvast de prachtige trailer.

De onbereikbare man – Big uit Sex and the City

Foto’s Pinterest
Foto’s Pinterest

Mr. Big en Carrie, de relatie die ons jarenlang aan de buis gekluisterd hield. Knap, rijk en heel erg onbereikbaar. Iets wat hij Carrie van het begin af aan duidelijk maakte maar wat zij niet in wilde zien. Wellicht een van de meest herkenbare foute types. Emotioneel onbereikbaar en eigenlijk alleen beschikbaar wanneer hem dat uitkomt. Is niet zo erg weg van je totdat hij je met iemand anders ziet. Maar aan de andere kant, zoals we van de ruim tienjarige knipperlicht relatie van Carrie en Big hebben geleerd, kan het ook zijn dat hij uiteindelijk wel voor je gaat. Je moet alleen flink geduld hebben.

De schuinsmarcheerder – Don Draper uit Mad Men

Foto Patheos.com
Foto Patheos.com

Als we Mad Men kunnen geloven, is er weinig monogamie te vinden in de advertising wereld anno 1950. Vrouwen zijn voornamelijk vermaak en worden niet erg serieus genomen. Het komt dan ook niet als een verrassing dat hoofdpersoon Don Draper er meerdere affaires op na houdt en trouw niet erg hoog in het vaandel heeft staan. Gedurende de serie komen we meer te weten over de achtergrond van Don en alle traumatische ervaringen die hij heeft meegemaakt. Dit geeft iets meer inzicht in zijn levensstijl en denkwijze. Hoe dan ook, mannen als Don Draper zien eruit om door een ringetje te halen maar onthoud dat het niet echt ‘husband-material’ is. Hoe dan ook, de perikelen van Don Draper en zijn tomeloze zelfvertrouwen en stijl zijn enorm vermakelijk om naar te kijken.

De verknipt-door-zijn-ex man – Patrick Solitano uit Silver Linings Playbook

Foto Pinterest
Foto Pinterest

Bradley Cooper kreeg een Oscar-nominatie voor zijn rol van Patrick Solitano, een man met een bipolaire stoornis. Na acht maanden in behandeling te zijn geweest hiervoor, trekt hij weer in bij zijn ouders. Zijn vrouw Nikki en hij zijn uit elkaar, maar Patrick is vastberaden om haar terug te winnen. In zijn pogingen om een waardigere echtgenoot te worden ontmoet hij Tiffany, een jonge weduwe die lijdt aan depressie. Tiffany zal voor Patrick brieven doorgeven aan Nikki, als hij haar partner is bij een danswedstrijd. Uiteindelijk beginnen de twee steeds meer voor elkaar te voelen. Ondanks de focus van Patrick om zijn ex terug te winnen, weet hij uiteindelijk toch zijn ware geluk te vinden. Liefde is niet altijd picture perfect en soms kom je pas de ware tegen na heel veel ongeluk of een heel diep dal.

De eerste liefde – Emma uit La Vie d’Adèle

Foto Pinterest
Foto Pinterest

Helaas zijn we niet allemaal gezegend met een relatie die zo uit een sprookjesboek lijkt te komen. Wat waarschijnlijk betekent dat je niet meer samen bent met je eerste liefde. Niets kan zoveel pijn doen als de eerste keer dat je hart gebroken wordt. Dat is precies wat Adèle overkomt in het prachtige La Vie d’Adèle. Dat het hier om een lesbische relatie gaat doet er niet toe: zelden werd een eerste liefde zo puur in beeld gebracht. Adèle is pas 15 wanneer ze de blauwharige Emma tegenkomt. Wat volgt is een emotionele rit waarin Adèle ontdekt dat ze op vrouwen valt en in het bijzonder op Emma. Een intellectuele, bohémian en enigszins onbereikbare vrouw. De twee beginnen een passievolle relatie, maar de verschillen tussen hen zorgen dat ze uit elkaar groeien. Ondanks alles blijven Adèle en Emma altijd gevoelens voor elkaar hebben en dat is het mooie (en trieste) van eerste liefdes.
F-
Mon Roi – vanaf 3 december in filmtheaters
Na een ernstig ski-ongeval wordt Tony (Emmanuelle Berçot) opgenomen in een revalidatiecentrum. Ze is volledig afhankelijk van verzorgers en pijnstillers maar heeft daardoor de ruimte terug te kijken op haar onstuimige relatie met Georgio (Vincent Cassell). Waarom hielden ze van elkaar? Wie is eigenlijk die man waarvan ze zoveel hield? Hoe komt het dat ze zich heeft laten meeslepen in deze verstikkende en vernietigende passie? Vragen waar ze, gedurende de zware fysieke inspanningen die ze moet leveren om te herstellen, hopelijk antwoord op zal kunnen geven.

Regie: Maïwenn
Met: Vincent Cassel, Emmanuelle Bercot, Louis Garrel, Isild le Besco

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.