Het hele #TeamJacob en #TeamEdward heeft ons laten zien dat we fictieve driehoeksverhoudingen erg serieus nemen. Wat in real life onze nachtmerrie is, het moeten strijden voor de affectie van je ware liefde tegen een andere persoon, is werkelijk om te smullen zodra we het in een serie zien. Niet voor niets is de driehoeksverhouding een populaire verhaallijn in boeken, series en films. Het kan soms ook zorgen voor wat wrijvingen met je mede-serieliefhebbers, want wat te doen als jij #TeamBig bent en je vriendin #TeamAidan? Keep calm en bingewatch on. Want je kunnen verliezen in een fictieve driehoeksverhouding is nog altijd beter dan er zelf onderdeel van uitmaken. Daarom hebben we, in deze tijd van feestdagen en familiebijeekomsten, een lijstje gemaakt van de allerfijnste driehoeksverhoudingen in series. Heb je leuk iets om te bespreken met je tante tijdens kerst!

Outlander – Claire & Frank vs. Claire & Jamie

 Foto Sony Pictures Home Entertainment
Foto Sony Pictures Home Entertainment

Als je op zoek bent naar een nieuwe serie om verslaafd aan te raken en je te verliezen in een onmogelijke driehoeksverhouding, dan is Outlander een must-see. Seizoen 1 van de serie is nu verkrijgbaar op DVD & Blu-ray (en in speciale holiday gift set, hint hint) en is je ideale vermaak tijdens de kerstvakantie. Denk aan magische taferelen in het Schotland van de 18e eeuw, een vleugje magie, heel veel drama en een hoofdrolspeler waarvan je het heel erg heet krijgt. De Engelse verpleegster Claire Randall (Caitrona Balfe) wordt na haar terugkomst van de slagvelden in WOII herenigd met haar man Frank (Tobias Menzies. Tijdens haar tweede huwelijksreis loopt ze door één van de oude steenkringen op de oude Britse eilanden en komt ineens in het Schotland van 1743 terecht, dat door een oorlog en gevechten tussen de wilde Highlandclans wordt verscheurd. Door omstandigheden wordt ze gedwongen te trouwen met een vogelvrij verklaarde Highlander, Jamie Fraser (Sam Heughan). Jamie is een soort Schotse Superman, waarbij het onmogelijk is om hem niet leuk te vinden. Claire moet kiezen tussen haar man in 1945 en haar man in 1743 en dat zorgt voor heel wat kijkplezier. Het mooie aan Outlander is dat Claire een echte powervrouw is en de serie niet vies is van een feministische inslag.

Benieuwd naar je nieuwe favoriete serie en deze superknappe Schot? Bekijk hier de trailer!

Scandal – Olivia & Fitz vs. Olivia & Jake

 Foto Suburbanette.com
Foto Suburbanette.com

Ondanks dat hoofdrolspeelster Olivia Pope (de briljante Kerry Washington) van beroep een zeer gewaardeerde politieke crisismanager is, is ze zelf ook niet vies van een schandaal. Zo heeft ze een verhouding gehad met de getrouwde president van de Verenigde Staten, Fitz (Tony Goldwyn), en kan ze haar gevoelens voor hem nog altijd niet loslaten. Ondanks dat ze ook een relatie heeft met Jake (Scott Foley), een spion die eigenlijk was ingehuurd door Fitz. Schandaal, intrige en vooral heel veel vermakelijk kijkplezier. Persoonlijk houden we wel van mannen met macht en wat schandaal, dus kiezen we in dit geval voor Olivia met Fitz.

Beverly Hills 90210 – Dylan & Brenda vs. Dylan & Kelly

 Foto Pinterest
Foto Pinterest

De serie die waarschijnlijk je liefde voor driehoeksverhoudingen heeft aangewakkerd: Beverly Hills 90210. Met de fantastische driehoeksverhouding tussen de uber-coole bad boy Dylan (Luke Perry), het ideale buurmeisje Brenda (Shannen Doherty) en de rijke Kelly (Jennie Garth). Het vervelende is dat Brenda en Kelly ook nog eens beste vriendinnen zijn. Tenmiste, totdat Brenda terugkomt na een zomer in Parijs en erachter komt dat tijdens haar afwezigheid de vlam tussen Dylan en Kelly is opgelaaid. Wat volgt is een heerlijk getouwtrek tussen de drie. Deze driehoeksverhouding kon nog flink wat langer doorgaan, maar helaas werd Brenda uit de serie geschreven. De echte 90210 fans weten dat deze love triangle werd vervangen door de strijd tussen Dylan en Brandon (Jason Priestly) om de liefde van Kelly. Ondanks alles blijft Brenda met Dylan samen onze ultieme high school romance.

Gilmore Girls – Rory & Dean vs. Rory & Jess

Foto Zimbio.com
Foto Zimbio.com

Gilmore Girls is zonder twijfel een van de meest slimme series qua dialogen. De vlijmscherpe humor en referenties zijn bijna niet bij te houden. We volgen moeder Lorelai (Lauren Graham) en dochter Rory (Alexis Bledel) terwijl beide vrouwen hun eigen problemen moeten oplossen. Deze driehoeksverhouding is misschien wel een van de meest realistische en meest verdrietige verhaallijnen. Rory heeft het ideale eerste vriendje, Dean (Jared Padalecki). Hij is perfect in elk opzicht. Maar dan gebeurt het ondenkbare, Rory voelt gewoon niet meer hetzelfde voor hem. Op hetzelfde moment komt ze bad boy Jess (Milo Ventimiglia) tegen, in elk opzicht de tegenpool van Dean. Natuurlijk wordt ze stapelgek op hem. Deze verhaallijn gaat door tot het einde van de serie en breekt flink wat harten. Wij zijn sterk voorstander van Rory en Jess en hopen dan ook dat in de nieuwe Gilmore Girls afleveringen alsnog gebeurt wat we hoopten: Rory eindigt met Jess.

Vampire Diaries – Elena & Stefan vs. Elena & Damon

Foto Wallconvert.com
Foto Wallconvert.com

Het lijkt wel een vereiste voor een geslaagd vampierverhaal, een driehoeksverhouding. Bella, Edward en Jacob. Sookie, Bill en Eric. En ook Elena, Damon en Stefan. Deze vete dateert nog uit 1864, toen de Salvatore broers Stefan (Paul Wesley) en Damon (Ian Somerhalder) beiden verliefd werden op Katherine (Nina Dobrev). Wanneer ze 150 jaar later haar dubbelganger Elena tegenkomen begint de strijd opnieuw. Deze driehoeksverhouding hield de gemoederen flink bezig en Elena kon dan ook maar moeilijk een beslissing nemen. Persoonlijk zijn we meer van de indringende blauwe ogen van Damon.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.