Laura Mvula met het Metropool Orkest live in Amsterdam‏

Laura Mvulamet het Metropool Orkest live in Paradiso, Amsterdam,Wereldwijde voorstelling 5 maart 2015 www.musicscreen.co.uk

Op 5 maart 2015 wordt in navolging van de release van het gelauwerde album ‘Sing To The Moon’,Laura’s Mvula’s meest recente live optreden in samenspel met het Metropool orkest vertoond in bioscopen in Engeland, Zuid- en Noord Amerika. Dit optreden vond eerder plaats in Paradiso te Amsterdam, samen met 52 Nederlandse orkestleden en het Consensus Vocalis koor. 

Het uitverkochte optreden waarbij dirigent Jules Buckley de leiding had over het orkest, is gefilmd door Music-Screen, een productiebedrijf dat gespecialiseerd is in het vastleggen van live shows en het uitzenden via bioscoopschermen wereldwijd via hoge definitie beelden en 5.1 surround-geluid voor een realistische en intense beleving.

Laura Mvula met het Metropool Orkest live in Amsterdam‏ 3
Laura: “Optreden met het Metropool Orkest in Paradiso was ongelofelijk en ik ben zo blij dat ik je de kans kan geven om dit mee te maken in een bioscoop bij jou in de buurt”.

De voorstelling 5 maart in lokale bioscopen in Engeland, Europa, Zuid- en Noord-Amerika zal des te unieker zijn wanneer het publiek meemaakt hoe Laura de film live vanuit Londen introduceert. Naderhand zal zij een selectie van nummers spelen op de piano.

2014 was een geweldig jaar voor Laura aangezien zij genomineerd is voor twee BRIT Awards (British Female Solo Artist and Breakthrough Act), een ‘shortlist’ nominatie voor de Mercury Prize en een nominatie voor The Album Award bij de Ivor Novello Awards. Laura ontving een uitstekend vijfsterren review voor haar adembenemende optreden met het Metropool Orkest in de Royal Albert Hall afgelopen jaar.

Haar nieuwe Top Tien debuutalbum met 12 nummers, genaamd ‘Sing To The Moon’, is opgenomen bij de legendarische Abbey Road Studios in Londen(gereleaset augustus 2014), en bevat veel nieuwe bewerkingen en arrangementen van de originele nummers.

De muziek van deze singer-songwriter brengt de orkestrale ziel, poëtische teksten en opwindende harmonieën bij elkaar.

Haar fluweelachtige stem zorgt voor een eenpersoons symfonie: ‘a match made in heaven’, samen met de kracht en het talent van het 52 koppig Metropool Orkest, genomineerd voor 16 Grammy Awards. De nieuwe bewerkingen brengen Laura naar nieuwe hoogten terwijl ze trouw blijft aan haar klassieke scholing.

Laura Mvula met het Metropool Orkest live in Amsterdam‏ 2
Vanaf de release van haar debuut EP in November 2012, is Laura toegejuicht en gesteund door een van grootste smaakmakers uit de industrie. Laura’s unieke geluid heeft critici geroerd. Vele prijzende recensies over haar debuutalbum zijn gepubliceerd: “Een van de meest indrukwekkende en originele debuutalbums sinds tijden van een Britse artiest” roep the Telegraph uit.

Gekatapulteerd in de schijnwerpers dankzij de release van ‘Sing To The Moon’! Eerder behaalde Laura haar diploma aan het Birmingham conservatorium met een graad in componeren. Na het behalen van haar diploma is zij begonnen met het schrijven van songs op haar laptop terwijl zij overdag werkte als docente op een middelbare school in Birmingham.

Als een van de meest veelbelovende muziekbeloftes uit het Verenigd Koninkrijk hoort Laura Mvula in die schijnwerpers thuis.

De unike voorstelling is op 5 maart te zien in
Pathé Rotterdam Schouwburgplein 101
Pathé Den Haag Buitenhof 20
Pathé Amsterdam Zuid-Oost Arena Boulevard 600

Voor meer informatie over de bioscooplocaties, ga naar www.music- screen.co.uk.

@lauramvula
www.lauramvula.com

http://www.lauramvula.com/
http://www.youtube.com/user/lauramvula?feature=watch
http://www.smarturl.it/facebooklaura

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.