Banger Sisters bestaat 10 jaar! Natuurlijk maken we daar heel augustus een ontzettend knalfeest van en gaan we bergen prijzen weggeven. Elke dag hebben we een nieuwe winactie en natuurlijk sluiten we ons knalfeest af met een dag vol winacties én super-te-gek-gaaf-knallende cadeaupakketten. Bij deze winactie maak je kans op een set met twee prachtige Italiaanse films!
Doe mee en wie weet ben jij straks de winnaar van deze mooie prijs!

Op 6 augustus bracht Cinéart de Italiaanse zomerfilm Gli Anni Più Belli uit in de Nederlandse bioscopen. De film, van de regisseur van A Casi Titti Bene, kwam dit voorjaar in Italië uit en was meteen een grote bioscoophit – tot het land in lockdown ging i.v.m. de coronacrisis. Nu ze weer open mogen is de film opnieuw naar de Italiaanse bioscoopzalen gebracht en nu dus ook in Nederland te zien!

Gli Anni Più Belli
Giulio (Pierfrancesco Favino), Gemma (Micaela Ramazzotti), Paolo (Kim Rossi Stuart) en Riccardo (Claudio Santamaria) zijn sinds hun jeugd in de jaren ’80 hecht bevriend. Samen groeien ze op, gaan ze door de puberteit en worden ze volwassen. Ze delen momenten van liefde en succes, maar kennen ook tijden van teleurstellingen. Naarmate de jaren verstrijken verliezen de vier vrienden elkaar regelmatig uit het oog, om elkaar steeds weer terug te vinden. Hun vriendschap ontvouwt zich in de schaduw van de Italiaanse geschiedenis van de laatste vier decennia.

Ter ere van het uitkomen van de prachtige Italiaanse zomerfilm Gli Anni Più Belli én het tienjarige bestaan van Banger Sisters geven we maar liefst vijf keer een set weg met daarin twee prachtige films op dvd:

Io Sono l’Amore
Een aristocratische Italiaanse familie komt samen in hun imposant Milanees landhuis om de verjaardag van de pater familias te vieren. Kleinzoon Eduardo stelt zijn verloofde Eva voor aan de familie, en zus Elisabetta presenteert een schilderij aan haar grootvader. Wanneer opa zijn plannen voor de bedrijfsovername bekendmaakt, beginnen de gecontroleerde manieren en de etiquette van de Recchi familie scheurtjes te vertonen. Tijdens deze avond stelt Eduardo zijn moeder Emma (Tilda Swinton) voor aan een vriend Antonio die chefkok is. Emma raakt in de ban van hem en zijn kookkunsten. Passies bloeien en spanningen groeien. De familie Recchi begint te beseffen dat alles voortaan anders zal zijn.

Mia Madre
Het leven van Margherita, een succesvol filmmaker, komt onder hoogspanning te staan wanneer haar moeder in het ziekenhuis wordt opgenomen. Ze zit midden in de draaiperiode van haar nieuwe film en heeft te maken met een pretentieuze Amerikaanse acteur; hij begrijpt haar regieaanwijzingen niet en vraagt op de set steeds de aandacht met zijn sterke verhalen. Met een ex-man, een opgroeiende dochter en de strubbelingen in een nieuwe relatie kan ze er niet veel meer bij hebben. Haar broer die wel de nodige tijd aan het ziekbed kan doorbrengen, drukt Margherita met haar neus op de feiten: hun moeder zal niet lang meer leven. Dit besef dwingt Margetha stil te staan bij het leven dat ze leeft. Ze neemt haar moeder mee naar huis om deze laatste fase met haar door te kunnen brengen. Het afscheid van haar moeder wordt een verdrietige maar ook een waardevolle periode in haar leven.

Banger Sisters mag maar liefst vijf keer een setje van twee van deze prachtige dvd’s weggeven.
Ook kans maken op deze gave prijs?
Stuur een mail met als onderwerp Italiaanse films naar winnen@bangersisters.nl
Vergeet niet je naam en adres te vermelden, meedoen kan tot 14 augustus 2020

written by

2 reacties op Banger Sisters 10 jaar! Win een set met twee prachtige Italiaanse films!

  1. Ik heb heel graag meegedaan.
    Op vakantie durf ik nog niet, daarom heb ik wel zin om deze prachtige Italiaanse films te zien. Voelt het toch een beetje als vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.