26-banger-sisters-7-jaar-win-een-culinair-boekenpakket-1Banger Sisters is jarig… dat vraagt om een feestje! Inmiddels bestaat Banger Sisters al 7 jaar en hoe kunnen we dat nu beter vieren dan met geweldige leuke, mooie winacties voor onze lezers? Precies, en daarom staat bij Banger Sisters de hele maand augustus in het teken van winnen, winnen  en nog eens winnen. Vandaag maak je kans op een culinair boekenpakket! Doe mee en wie weet valt deze prijs straks op jouw deurmat!

Speciaal voor de zevende verjaardag van Banger Sisters mogen we een boekenpakket met een culinair tintje weggeven. In dit pakket zitten de volgende drie boeken:

26-banger-sisters-7-jaar-win-een-culinair-boekenpakket-2
Tong – Jo Kyung-ran
Tong is een spraakmakende roman van een veelbelovende Koreaanse schrijfster over eten, liefde en liegen. Ji-won was jarenlang chefkok van een Italiaans restaurant en geeft nu les in haar eigen kookschool. Ze heeft al zeven jaar een relatie en het gelukkige paar is van plan een huis te kopen. Haar leven loopt op rolletjes. Tot ze ontdekt dat haar vriend een relatie heeft met een excentriek ex-model dat kooklessen bij haar volgt. Ze keert terug naar het Italiaanse restaurant en lijkt langzaam de draad van haar leven weer op te pakken. Maar dan ziet ze op een dag een tijdschrift waarin haar ex-vriend en zijn nieuwe vriendin worden geïnterviewd over hun succesvolle kookschool. Op de foto ernaast staan ze stralend op de drempel van het nieuwe huis waarvan zij droomde. Op dat moment knapt er iets bij Ji-won en ze besluit wraak te nemen. Ze plant haar actie zorgvuldig, op de enige manier die ze kent: met behulp van haar kookkunst. In een goed uitgeruste keuken maakt ze haar laatste gerecht met een vlijmscherp mes, een gerecht voor één persoon, dat smelt op je tong. Door de opbouw en de vanzelfsprekendheid waarmee gruwelijke dingen worden beschreven doet de roman denken aan Das Parfum van Patrick Süskind. Tong is een sensueel en bloedstollend liefdesverhaal over een gekrenkte vrouw die wraak neemt.

26-banger-sisters-7-jaar-win-een-culinair-boekenpakket-3Lunch in Parijs – Elizabeth Bard
Tijdens een weekend in Parijs gaat de Amerikaanse studente Elizabeth Bard lunchen met een knappe Fransman. Ze besluit niet meer naar huis te gaan… Was het liefde op het eerste gezicht? Of was het de manier waarop haar mes vloeiend door haar pavé au poivre gleed en de roze sappen van de steak zich vermengden met de boterige pepersaus? Lunch in Parijs is het verhaal van een jonge vrouw verwikkeld in twee gepassioneerde liefdesaffaires: een met haar nieuwe geliefde Gwendal, en een met de Franse keuken. Gedeeltelijk een liefdesverhaal, gedeeltelijk een kookboek, is Lunch in Parijs een culinaire romantische komedie: terwijl Elizabeth Bard zich door de ups en downs van haar nieuwe leven worstelt, wordt ze gedwongen haar Joods New-Yorkse standaardrecept voor liefde, geluk en maatschappelijk succes aan de te passen. Gepeperd met heel veel tongstrelende recepten zoals een zomerse ratatouille, een omelet met geitenkaas en artisjokharten, gegrilde zeebaars met tomaten-mangosalsa en amandelcakejes met frambozen, is lunch in Parijs een verhaal om verliefd op te worden.

26-banger-sisters-7-jaar-win-een-culinair-boekenpakket-4In een Franse keuken – Susan Herrmann Loomis
Thuis koken als een Française met verse, pure en lokale producten van het seizoen
Hoe doen die Fransen dat toch? Een drukke baan weerhoudt ze er niet van om dagelijks een verse driegangenmaaltijd te bereiden. Als vanzelfsprekend combineren ze de producten van het seizoen, uit eigen tuin of van de boerenmarkt op zo’n manier dat de smaken en geuren op hun tongstrelendst naar voren komen. Kookboekenschrijfster Susan Herrmann Loomis ging op een culinaire zoektocht en ontfutselde haar Franse buren, vrienden, marktkooplui en koks tot in de wijde omtrek van haar woonplaats Louviers hun keukengeheimen. Doen de Fransen slimmer boodschappen? Zijn zij beter in het plannen van een diner of bij onverwacht bezoek improviseren met wat ze in huis hebben? Het antwoord is: ja.

Met In een Franse keuken deelt Susan Herrmann Loomis alle tips, geheimen en recepten waarmee haar Franse vrienden van elke maaltijd een feest maken.

Ook kans maken op dit heerlijke culinaire boekenpakket?
Stuur een mail met als onderwerp Culinair boekenpakket naar winnen@bangersisters.nl
Vergeet niet je naam en adres te vermelden, meedoen kan tot 2 september 2017

written by

4 reacties op Banger Sisters 7 jaar! Win een culinair boekenpakket!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.