Winactie! Borre beleeft vijf gloednieuwe avonturen!

Borre, het grappige ventje in het rood-wit gestreepte shirt, is het middelpunt van de Borre-boeken. In 10 jaar tijd is hij uitgegroeid tot een nieuw Nederlands icoon. Schoolgaande kinderen kennen hem via boekenacties op basisscholen. Borres vrolijke avonturen zijn ideaal als verhaaltje voor het slapengaan. Borre heeft weer vijf nieuwe avonturen erbij, en Banger Sisters mag ze weggeven!

Dropveter van duizend meter
Met ruim 100 Borre-boeken raak je al niet snel uitgelezen, maar Borre zit niet stil. Recent verschenen er namelijk vijf gloednieuwe avonturen. Zo ontdekt Borre een dropveter van duizend meter en ontsnapt hij met hulp van met Pluisdier het huisdier aan een hongerige parasol.

De vijf nieuwe avonturen van Borre:

nieuwe_Borre_4Borre en de dropveter van duizend meter
Borre zit lekker te tekenen als er plots een dunne, zwarte sliert komt aangekropen. Over het tapijt, langs de stoelpoten en de rugleuning omhoog, zo – kriebel kriebel – in Borres nek! Help! Een slang! Maar wacht eens. Het is geen slang. Het is een heel lange dropveter. Wat doet die hier? En waar komt die vandaan? Borre gaat hap-slik-hap-slik op onderzoek uit!

 

 

nieuwe_Borre_5Borre en de hongerige parasol
Borre en Pluisdier zetten een parasol op in de tuin. Borre trekt aan een blauw touw en langzaam gaat de parasol open. ‘Ziezo,’ zegt Borre tevreden. ‘Nu kunnen we lekker in de schaduw zitten.’ Maar dan blijft hij met zijn voet in een lus van het blauwe touw haken en Hap! Borre wordt zo, op zijn kop, de parasol in getrokken. Pluisdier moet zijn baasje redden. Maar hoe?

 

 

nieuwe_Borre_3Borre en het krullenbeest
Het is lente en Pluisdier het huisdier maakt een wandelingetje. Hé, daar staat een kudde schapen. Vrolijk dartelen de krullenbeesten door de wei. ‘Mag ik meedoen?’ vraagt Pluisdier. De schapen blaten in koor: ‘Je mag best meedoen, maar alleen als jij er precies zo uitziet als wij. Maar wij hebben krullen en jij hebt pluis. Dat is heel wat anders. Ga toch naar huis!’ Geen krullen? Maar daar weet Pluisdier wel wat op!

 

 

nieuwe_Borre_2Borre en Buurman Uil
Pluisdier het huisdier doet een middagdutje in zijn mandje als hij plots wakker schrikt van een hoop kabaal. ‘Tsjoeke tsjoeke OE HOE!’ Er rijdt een stoomtrein door de huiskamer. Borre is de machinist. Pluisdier zet z’n tandjes in zijn mandje en verhuist weg van de herrie, naar de holle boom in de tuin. Maar of zijn nieuwe buurman daar minder lawaai maakt dan Borre?

 

 

nieuwe_Borre_1Borre en de brokjes om nom nom
Het is etenstijd. Pluisdier het huisdier lust wel een hapje. Maar oh nee! De huisdierbrokjes van Om Nom Nom zijn op! Er zijn nog wel brokjes van een ander merk, maar die hoeft Pluisdier echt niet, hoor! Want Pluisdier lust alleen Om Nom Nom. Tenminste, dat denken papa, mama en Borre als ze het avondeten laten staan om nog even snel in de supermarkt Om Nom Nombrokken voor Pluisdier te halen…

 

 

De Borre Leesclub
De Borre Leesclub is er voor gezinnen met kinderen in het basisonderwijs. Voor elke groep zijn er boeken op de leeftijd van het kind afgestemd, zo groeit Borre mee met het kind. Ouders, verzorgers, opa’s en oma’s bepalen zelf hoe lang het lidmaatschap duurt. Meedoen kost € 11,– per maand, waarvoor het kind elke maand twee boeken krijgt, met onderdelen die het leesonderwijs ondersteunen. Daar bovenop zit er in het pakket het Borre Clubblad met educatieve spelletjes.
Als lid krijg je ook alle boeken gratis digitaal voor op iPad of tablet, waarbij de Borre-verhalen prachtig zijn ingesproken door Barry Atsma.

Banger Sisters is dol op Borre en daarom mogen we maar liefst een pakket met deze vijf nieuwe boeken van Borre weggeven.
Ook kans maken?
Stuur een mailtje met als onderwerp Borre naar winnen@bangersisters.nl
Vergeet niet je naam en adres te vermelden, meedoen kan tot 15 februari 2016

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.