Blogbom met winactie! In seizoenen – Judith Visser

Wat gebeurt er als je te horen krijgt dat je ernstig ziek bent en door nalatigheid van het ziekenhuis niet meer geholpen kunt worden? Dat je ‘in seizoenen’ moet gaan denken? Annabel Wismar (59) laat het er niet bij zitten en zoekt haar heil bij Belgische artsen, die haar nog wel willen behandelen. Haar zoon David twijfelt geen moment en trekt bij zijn moeder in om haar te verzorgen. Met In seizoenen maakt Judith Visser op overtuigende wijze de overstap naar de literaire roman.

Annabel Wismar is ernstig ziek. Volgens het ziekenhuis, dat duidelijk nalatig is geweest, kan er niets meer worden gedaan. Er wordt Annabel gezegd dat haar leven niet lang meer zal duren en zij in plaats van in jaren in seizoenen moet gaan denken. Annabel legt zich hier echter niet zomaar bij neer. Vol vechtlust gaat zij op zoek naar een alternatief. Deze vindt zij bij artsen in Leuven, België. Deze artsen geven niet zomaar op en willen Annabel nog wel behandelen. Haar zoon David besluit dat hij zijn moeder zal bijstaan in alles en trekt bij Annabel in. Samen gaan ze de strijd aan. Beide beleven het gebeuren op een bijzondere manier. Moeder en zoon komen nog meer nader tot elkaar en leren elkaar én zichzelf op een heel andere manier kennen. Wanneer blijkt dat er geen toekomst meer is wordt het verleden belangrijker dan de toekomst.

Judith Visser kennen we natuurlijk vooral van haar ijzersterke thrillers. Met In seizoenen schreef zij haar eerste roman. Een roman die gebaseerd is op een zwaar onderwerp over vechten, nader tot elkaar komen en loslaten. In seizoenen is uiteraard geen vrolijk boek, maar wel mooi. Mooi in de zin van dat Judith de wanhoop van moeder en zoon perfect heeft weten weer te geven. In seizoenen is een verhaal dat je aangrijpt, letterlijk en figuurlijk. Het boek leest als een trein, je wordt zo het verhaal mee ingetrokken, en blijft lezen tot de laatste bladzijden. In seizoenen is een prachtig en ontroerend verhaal over het oneerlijke gevecht van Annabel én haar zoon David.

Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 978 90 443 4750 0
352 pagina’s
Prijs: € 19,99

Meer informatie over In seizoen kun je hier bekijken.

Banger Sisters mocht ter ere van het uitkomen van In seizoenen één exemplaar weggeven.
Gefeliciteerd Ans Arts, In seizoenen komt zo snel mogelijk jouw kant op!

written by

1 reactie op Winnaar winactie Blogbom In seizoenen – Judith Visser

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.