Winactie Rob van Spanje

De vaste lezers kennen ‘m natuurlijk; onze eigen columnist Rob van Spanje. Naast zijn columns heeft Rob inmiddels twee boeken uitgebracht. In zijn eerste boek, genaamd Van werkeloos tot depressief vertelt Rob over zijn zoektocht naar een nieuwe toekomst nadat hij zijn baan verloor en de gevolgen daarvan. Vis op vrijdag is een columnbundel met de meest opmerkelijke columns die hij eerder voor Banger Sisters schreef. Banger Sisters mocht twee maal een pakket met daarin ‘Vis op Vrijdag’ en ‘Van werkeloos tot depressief’ van Rob van Spanje weggeven!

Vis op vrijdag - Rob van Spanje
Vis op Vrijdag

De auteur staat regelmatig even stil bij de doodgewone dingen in het leven. Het is die ene glimlach, dat enkele bloempje dat bloeit; je hoeft het alleen maar te zien. ‘Wat je ziet, schrijf je gewoon op,’ zegt de auteur. Als hij schrijft, voelt hij zich als een vis in het water. De columns zijn geregeld getekend door de levenservaring van de auteur. Werkloos, depressief, een hersenbloeding. Wat doet dat allemaal met je? Dat raakt niet alleen jezelf maar vooral ook degenen die je lief zijn. Maar hij schrijft ook over feestelijke aangelegenheden en heel wat andere luchtige onderwerpen. Ook momenten van bezinning op dingen die er in het leven echt toe doen. Heel makkelijk leesbare stukjes, voor iedereen herkenbaar. Het is juist de afwisseling in deze thema’s die de kracht vormt van deze bundel. Meestal serieus en toch altijd weer met een vleugje humor. ‘Zonder humor ga ik eerder dood dan mijn planning is,’ zo schrijft de auteur zelf.

Van werkloos tot depressief
Van werkloos tot depressief

‘Van werkloos tot depressief’ is een autobiografisch verhaal: een zeer openhartige beschrijving van een jarenlange zoektocht naar een nieuwe toekomst.
Onderwerpen die de revue passeren zijn onder andere: Wat betekent het om werkloos te worden en te zijn? Met welke instanties krijg je te maken? Het aparte wereldje van re-integratie en is dit geldverspilling? Volledig arbeidsongeschikt en chronisch depressief; wat is dat?

Het boek is vlot geschreven, leest heel gemakkelijk en is daardoor toegankelijk voor een breed publiek. Rode draad: Hoe moeilijk kan het zijn om beperkingen te accepteren en een nieuwe koers in te slaan? Een absolute aanrader voor lotgenoten en hulpverleners!

Banger Sisters mocht twee maal een pakket met daarin ‘Vis op Vrijdag’ en ‘Van werkloos tot depressief’ van Rob van Spanje weggeven!
Wij feliciteren Angelique Hendriks en Patricia Mooring, het boekenpakket komt zo snel mogelijk jullie kant op!

written by

7 reacties op Winnaars Boekenpakket van Rob van Spanje

  1. Angelique en Patricia.
    Proficiat! Jullie boeken gaan morgen op de bus. Heb je ze vast vrijdag thuis.
    Komt goed uit|: Vis op vrijdag! En meer natuurlijk 🙂
    Ik wens jullie veel leesplezier.

  2. De boeken zijn onderweg; zojuist gepost.
    Angelique en Patricia: ik vind het leuk als jullie bij gelegenheid ’n berichtje of zo plaatsen op FB. Voel je niet verplicht. Voorop staat dat jullie gewonnen hebben en hopelijk genieten van de boeken! Dat gaat vast wel lukken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.