Winactie Win de dvd van Son of Saul!

Het speelfilmdebuut van de Hongaarse regisseur László Nemes sleepte al veel belangrijke filmprijzen in de wacht en werd op 28 februari bekroond met een Oscar voor Beste Buitenlandse Film. In januari van dit jaar won de film een Golden Globe Award voor Beste Buitenlandse Film en in 2015 werd de film op het Cannes Filmfestival onder meer bekroond met de Grand Prix. Nu is deze mooie, ontroerende film op dvd beschikbar en Banger Sisters mocht er maar liefst drie weggeven!

Son of Saul
Oktober 1944, Auschwitz Birkenau
Saul Ausländer is lid van het Sonderkommando, een geïsoleerde groep Joden die verplicht wordt de nazi’s te assisteren bij hun uitroeiingspraktijken. Saul werkt in het crematorium, waar hij in het lijk van een jongetje zijn zoon denkt te herkennen. Terwijl de andere leden van het Sonderkommando een plan smeden om in opstand te komen, besluit Saul het onmogelijke te proberen: het lichaam van het jongetje te redden van de vlammen van het crematorium en een rabbi te vinden om hem een Joodse begrafenis te geven. Zo hoopt Saul hem een laatste eer te kunnen bewijzen.

Son of Saul is sinds 8 april beschikbaar op dvd, Blu-ray en VOD.
Eén van de extra’s op de dvd en Blu-ray bevat de korte film Türelem van László Nemes, uit 2006. De korte film is in dezelfde stijl ontwikkeld als Son of Saul. Het is haast een voorstudie die onverwacht ook een link met de Oscarwinnende film blijkt te hebben. Het overige bonusmateriaal bestaat uit Frans gesproken audiocommentaar van de regisseur en de monteur (Nederlands ondertiteld) en een verwijderde scène.

Klik hier om alvast een voorproefje van Son of Saul te bekijken.

Banger Sisters mocht maar liefst drie dvd’s weggeven van deze mooie, ontroerende film.
Onderstaande winnaars gefeliciteerd, de dvd van Son of Saul komt zo snel mogelijk jullie kant op!
*Henk uit Rotterdam
*Bram Reinders
*Debbie Schigt

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.