Waar blijf je – José Vriens

Mark Visser gaat tijdens hun vakantie in Duitsland op een avond weg om niet meer terug te komen. Voor Anneloes stort de wereld op dat moment in. Mark wordt voor het laatst in Oostenrijk gezien, maar daarna verdwijnt ieder spoor van hem. Eenmaal thuis ontdekt Anneloes dat ze haar man minder goed kende dan ze had gedacht. Zijn vertrek blijkt allesbehalve een spontane actie te zijn. Anneloes moet verder, maar echte rust wordt haar niet gegund. Noodgedwongen verkoopt ze hun huis en gaat ergens anders wonen. Als na maanden Mark opeens gesignaleerd wordt bij de Duitse grens begint de onzekerheid opnieuw. Waarom neemt hij geen contact op met zijn vrouw en familie?

Anneloes is de veronderstelling dat ze een goed huwelijk met Mark heeft. Ze hebben de laatste tijd wel geregeld ruzie, maar daar zal de vakantie in Duitsland verandering in gaan brengen. En dat doet ‘ie ook, maar op een manier die Anneloes nooit zou kunnen bedenken. Mark gaat op een avond boos weg, om niet meer terug te komen. Anneloes stelt van alles in het werk om Mark terug te vinden, maar haar pogingen lopen op niets uit. Voor Anneloes zit er niets anders op dan alleen naar huis terug te keren. Ook moet Anneloes open kaart spelen met familie en vrienden. Ze wordt aan alle kanten gesteund, maar haar schoonmoeder denk er anders over, de verdwijning van haar zoon wordt het belangrijkste in haar leven.

Er gaan dagen, weken, maanden voorbij zonder een teken van Mark. Voor Anneloes zit er niets anders op dan haar leven weer op te pakken. Waar Anneloes in het begin Mark nog wel eens kon missen of boos op hem was, draait haar gevoel langzaam om. Anneloes wordt gedwongen hun huis te verkopen, opnieuw te beginnen en ook los te komen van Mark. Na verloop van tijd ontmoet ze zelfs Chiel en wordt verliefd. Het geluk lacht Anneloes eindelijk weer toe. Maar dan staat Mark opeens voor haar neus…

Alweer zo’n heerlijk boek van José Vriens vol spanning en romantiek. Ook hier zijn de personages duidelijk en herkenbaar neergezet. Geen ingewikkelde personages en complottheorieën, maar een spannend verhaal wat je vanaf de eerste bladzijde meesleurt in het boek. Lang blijft onduidelijk waar Mark uithangt, hoewel er geregeld een speldenprikje wordt uitgedeeld. Gaandeweg het verhaal meen je te weten hoe het in elkaar zit, maar aan het einde heeft de schrijfster er een mooie draai aan weten te geven. Sommige mensen blijken namelijk anders te hebben gehandeld dan je eerder hebt gelezen. Verrassend, want zo blijft het verhaal spannend tot op de laatste bladzijde. Zoals gezegd, alweer een heerlijk boek van José Vriens, wij kijken vol nieuwsgierigheid uit naar het volgende!

Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 978-90-8660-303-9
315 pagina’s
Prijs: € 15,00

[bol_product_links block_id=”bol_57274c6ae2dc3_selected-products” products=”9200000053013236″ name=”Waar blijf je – José Vriens” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.