image

Deel de liefde voor de Indische keuken en laat je ontroeren door de boeiende verhalen van families met wortels in voormalig Nederlands-Indië. De recepten zijn van generatie op generatie overgedragen, naar eigen smaak aangepast en vormen de basis voor dit fantastische boek. Door de fotografie en styling is het meer dan een kookboek en geeft het ook de sfeer van Indonesië weer. De ruim 80 recepten zijn eenvoudig en gemakkelijk te bereiden en door iedere thuiskok in een handomdraai op tafel te zetten.
Selamat makan, eet smakelijk!

Boekoe Bagoes, de mooiste recepten en familieverhalen uit Boekoe Kita en Boekoe Bangsa. Dit is een bundeling uit deze eerste twee verschenen titels. De heerlijke en eenvoudig te bereiden recepten zijn van generatie op generatie overgedragen door families met wortels in voormalig Nederlands-Indië, opgeschreven door journalist en schrijfster Eveline Stoel. Ook kun je Molukse en Chinees-Indische recepten in het boek vinden. Wat dit boek zo bijzonder maakt, zijn de prachtig beschreven familieverhalen en anekdotes. Alleen daarom al is het niet zomaar een kookboek. Het boek bevat duidelijke recepten en kleurenfoto’s, verpakt in een heerlijk Indisch sfeertje. Bovendien vind je achterin twee receptenlijsten, Één met Nederlandse namen en één met Indische namen.
De styling is van Mirjam van der Rijst en de foto’s van Harold Pereira.

Als je het kookboek openslaat, krijg je meteen zin om een Indische maaltijd te gaan bereiden. Wat een heldere en mooie foto’s staan er bij de recepten! Als je een beetje bekend bent met deze keuken, herken je vele namen zoals b.v. Rendang, Gado gado, Babi ketjap en spekkoek. Met een minimum aan ingrediënten, die je overigens tegenwoordig in bijna elke supermarkt of toko kan kopen, bereid je in een handomdraai de meest geurige en smakelijke Indische maaltijden. Omdat ik bijna opgevoed ben met deze keuken, had ik al een reeks aan kruiden in huis en kon meteen aan de slag. De volgende dag was het een waar feest, met een heerlijk geurend huis en blije en vrolijke gezichten aan de eettafel in de keuken. Want Indisch eten maak je niet voor twee personen, maar voor de hele familie.

De liefde en passie waar dit boek mee geschreven is straalt er vanaf. Achterin het boek kun je de dankbetuigingen van de makers lezen. Wat een respect voor elkaar.
Harold Pereira, Mirjam van der Rijst en Eveline Stoel, petje af voor jullie werk. Het is een prachtig naslagwerk dat iedereen die van Indische gerechten houdt in huis moet hebben. Wellicht een mooi cadeau voor de komende feestdagen, ik weet zeker dat het boek dankbaar ontvangen wordt.
‘Made with love en peace’, zoals de makers zelf zeggen.

Uitgeverij: TerraLannoo BV
ISBN: 9789089896599
Aantal pagina’s: 248
Prijs: €20,00

[bol_product_links block_id=”bol_56900476df350_selected-products” products=”9200000041032891″ name=”Boekoe Bagoes (mooi boek) – Harold Pereira, Mirjam van der Rijst & Eveline Stoel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.