Bureau Raampoort – Simon de Waal

Als rechercheur Peter van Opperdoes en zijn trouwe collega Jacob Holm na een lange dag werken eindelijk hun bed op willen zoeken worden ze op hun weg naar huis in de Jordaan verrast door de vondst van een lijk onder de spoorbrug bij de Korte Prinsengracht. Het slachtoffer is door meerdere kogels om het leven gekomen. Alles wijst erop dat het om een afrekening in het criminele circuit gaat, maar als niet veel later de vriendin van het slachtoffer hem opzoekt in het mortuarium, en daar op gewelddadige wijze ontvoerd wordt, blijkt de zoektocht naar de dader en het motief voor de moord veel ingewikkelder dan verwacht.

Simon de Waal (1961) is auteur, scenarist, regisseur en rechercheur zware misdaad. Hij schreef de thrillers Cop vs Killer en Pentito, beiden genomineerd voor de Gouden Strop. In 2009 startte hij met Appie Baantjer de succesvolle De Waal & Baantjer-reeks, waarin twaalf delen verschenen. Bureau Raampoort is het vervolg op deze reeks en is vanaf september 2015 te zien als televisieserie op SBS6. In 2016 is Simon auteur van het geschenk van de Maand van het Spannende Boek.

De televisieserie Bureau Raampoort wordt in opdracht van SBS Broadcasting geproduceerd door NL Film & TV B.V., co-productie Kemna en Zonen.

In Bureau Raampoort ga je op pad met rechercheurs Peter van Opperdoes en Jacob Holm. Zij denken van hun nachtrust te kunnen gaan genieten, maar niets is minder waar wanneer zij op weg naar huis een lijk vinden onder de spoorbrug. Denken ze eerst nog een redelijk eenvoudige zaak in handen te hebben, een afrekening in het criminele circuit, dat blijkt toch tegen te vallen. Hoe verder ze in het onderzoek verstrikt raken hoe ingewikkelder het wordt. Als dan ook nog de vriendin van het slachtoffer wordt ontvoerd wordt de zaak nog complexer. Zal het Opperdoes & Holm lukken de dader, en zijn motief, te ontmaskeren?

Wanneer je smult van de boeken van Baantjer mag je deze serie eigenlijk niet ontbreken in je boekenkast. Evenals Baantjer loop je als het ware mee met de rechercheurs. E leeft met hen mee en bedenkt tijdens het lezen mee wie de dader zou kunnen zijn. Hierbij wordt je geregeld op een ander spoor gezet zodat de spanning erin blijft. Een heerlijk boek om te lezen en straks te serie te zien, want ook van Bureau Raampoort is een televisieserie gemaakt. Deze zal vanaf september te zien zijn bij SBS 6.

Uitgeverij: Lebowski
ISBN: 9789048827435
168 pagina’s
Prijs: € 9,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.