resizeImage (1)

Simon Snow wil gewoon relaxen en genieten van zijn laatste jaar op de Watford School of Magicks, maar iedereen valt hem lastig. Zijn vriendin heeft het uitgemaakt, zijn beste vriend is een plaaggeest, en zijn mentor probeert hem in de bergen te verstoppen, waar hij misschien veilig zal zijn. Simon kan niet eens blij zijn met het feit dat zijn kamergenoot en oude rivaal spoorloos verdwenen is, omdat hij zich zorgen blijft maken over het kwaad. En er zijn spoken. En vampiers. En verschrikkelijke, duivelse dingen die proberen om Simon neer te halen. Als je ’s werelds krachtigste magiër bent, kun je nooit even relaxen en genieten.

In de zomers woont Simon Snow in kindertehuizen en in de herfst vertrekt hij elk jaar weer naar Watford, een school voor magie. Grote probleem is alleen dat Simon amper met zijn krachten kan omgaan en geen enkele spreuk gaat zoals t zou moeten gaan. Simon schijnt een hèèl machtige tovenaar te zijn, de machtigste ooit in de magiërs wereld is hem door de magister verteld, dus loopt hij ook nog eens gevaar door ‘de sleur’ die jacht op hem maakt. Simon heeft twee vriendinnen, Penelope, of voor elkaar gewoon penny, en Agatha, zijn vriendinnetje, of nou ja of zij nog steeds zijn vriendje is dat weet hij niet eens. Baz, zijn kamergenoot en tevens vampier, is niet op school terug gekomen en dat zint Simon van geen kant. De twee zijn al vanaf hun eerste jaar, toen ze elf waren, gezworen vijanden dus dat Baz nu ineens weg blijft is enigszins verontrustend ook gezien zijn mening over het hoofd van de school. De dreiging komt van meerdere kanten, niet alleen van ‘de sluwe sleur’ maar ook van de rijke gezinnen die kinderen op Watford hebben zitten vormen ineens een gevaar. Wanneer na zeven weken Baz eindelijk weer komt opdagen is alles ineens anders lijkt wel, Baz doet enigszins normaal en ze willen zelf samen om een mysterie op te lossen die hun bezorgd is door een overleden iemand die door de ‘sluier’ heeft weten door te dringen. Maar hoe dit allemaal gaat aflopen met een jongen die letterlijk barst van de magie als hij boos word? Je zult het zelf moeten lezen.

Een ontzettend leuk, lief, mooi, bijzonder maar ook lekker gek verhaal. Een verhaal met een lach en een brok in je keel. Af en toe is en lach niet te onderdrukken door wat ze zeggen en vooral de manier waarop is érg grappig geschreven. Het is heel anders dan Eleanor & park dus verkijk je daar niet op, dit verhaal is compleet anders. Dit voelt voor mij meer aan als een ‘volwassen kinderverhaal’ het komt (vooral in het begin) een beetje kinderlijk over maar het wordt steeds spannender en meeslepender, een écht jeugd-/kinderverhaal mag het niet genoemd worden want dit verhaal is leuk voor jong en oud. Een aanrader voor een ieder die iets leuks maar ook spannends wil lezen. Het heeft in mijn ogen weer een typische Rainbow Rowell cover, lekker simpel maar wel pakkend. De personages worden op zich niet zo heel breeduit beschreven en toch hebben ze je te pakken vanaf de eerste bladzijde. Je leeft met ze me een ziet ze ook echt voor je. Ook de liefde ontbreekt zeker niet in dit verhaal, het is in dit verhaal allemaal net even anders dan je je had voorgesteld en dat maakt het nou juist zo ontzettend leuk om te lezen. Ook vind ik dit verhaal juist daarom zo mooi omdat er gebruik word gemaakt van een situatie die (helaas) nog steeds in de taboe sfeer hangt.

Uitgeverij: Van goor
ISBN: 9789000349395
Pagina’s: 496
Prijs: € 19,99

[bol_product_links block_id=”bol_57409992bfed5_selected-products” products=”9200000045978480″ name=”Carry on – Rainbow Rowell” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.