dagboek-van-een-getuige-astrid-holleederNa het verpletterende – en megasuccesvolle – boek Judas, komt Astrid Holleeder nu met een verrassend intieme opvolger die je niet wilt missen: Dagboek van een getuige. Waar Judas het verhaal is over de beslissing om te getuigen tegen haar broer Willem Holleeder, gaat Dagboek van een getuige over de consequenties van die ingrijpende beslissing. Wat zijn de gevolgen geweest voor het leven van de familie Holleeder: voor moeder Stien, zus Sonja, de kinderen en hun partners, de kleinkinderen, en vooral: voor Astrid zelf?

Dagboek van een getuige geeft een inkijk in het leven van iemand die noodgedwongen moet onderduiken en voor wie niets ‘normaal’ is. Van boodschappen doen tot een dagje naar het strand met de kinderen: niets is zonder risico. Of daar ooit verandering in komt, zal de toekomst leren. In 2018 vindt het proces tegen broer Willem plaats.

Dagboek van een getuige is een onthullend boek over hoe justitie met ‘gewone’ getuigen omgaat, en is het ontroerende relaas van een vrouw die afscheid heeft moeten nemen van een werkzaam leven, van een moeder die probeert het goede te doen voor haar kinderen en kleinkinderen, van een zuster en vriendin die haar omgeving altijd op sleeptouw neemt, én van een getuige in de zaak tegen haar broer: Astrid Holleeder.

Dagboek van een getuige is de opvolger van het eerder verschenen succesboek Judas. In Judas vertelde Astrid over hoe ze ertoe kwam om getuige te worden tegen haar broer, de bekende crimineel Willem Holleeder. In Dagboek van een getuige gaat dat verhaal verder. Astrid gaat dieper in op wat het voor haar, en haar omgeving, heeft betekent dat zij getuige is geworden. Hoe haar leven onder een loep kwam te liggen, maar ook dat zij haar leven niet meer zeker is. Hoe ze verder moet leven nu ze een belangrijke spil is in de zaak tegen haar broer.

Dagboek van een getuige is een meeslepend verhaal, al vanaf de eerste bladzijde. De manier waarop Astrid je meeneemt in haar wereld doet soms verbijsteren. De beveiliging van haar als persoon laat nogal wat te wensen over en dat is moeilijk te begrijpen. Het gedraai rondom de processen en allerlei soms onzinnig lijkende regeltjes zorgen ervoor dat Astrid niet de beveiliging krijgt die ze zo hard nodig lijkt te hebben. Voor Astrid betekent dit dat zij haar leven in de wacht moet zetten en doorlopend angstig is. Vooral dat laatste komt naar voren in dit bijzondere boek. De persoonlijke touch van gesprekken die Astrid voerde met onder andere haar kleinkinderen doen je diep slikken. Dagboek van een getuige is een boek vol emotie, angst en verbijstering, maar bovendien mooi om te lezen.

Uitgeverij: Lebowski
ISBN: 9789048843510
272 pagina’s
Prijs: € 19,99

 

[bol_product_links block_id=”bol_5a621b4b55a6c_selected-products” products=”9200000084292478,9200000084601332″ name=”Dagboek van een getuige – Astrid Holleeder” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

1 reactie op Dagboek van een getuige – Astrid Holleeder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.