geef-dat-kind-een-slok-jenever-dorine-hermans-els-rozenbroekDit boek had ook als titel kunnen hebben: Geef dat kind een pak slaag. Bind het aan een boom. Sluit het op in het kolenhok. In de jeugd van auteurs Dorine Hermans en Els Rozenbroek keek niemand op van deze adviezen, tegenwoordig zouden uw buren onmiddellijk de politie bellen. In de rubriek “Vraag het de vrolijke opvoedtantes Els en Do’ in magazine Kek Mama geven Els en Dorine maandelijks antwoorden op vragen van een generatie ouders die wordt gedreven door het verlangen hun kinderen een feestelijke jeugd te geven. Ouders die de rol vervullen van gastvrouw en -heer: als de gasten zich niet uitbundig amuseren hebben de ouders gefaald. Een schrijnend misverstand, vinden de tantes. Geef dat kind een slok jenever is een poging een gulden middenweg te vinden tussen de verschillende opvoedstijlen van de afgelopen zeventig jaar.

Geef dat kind een slok jenever is een boekje vol met opvoedtips van vroeger, maar die prima te gebruiken zijn in deze moderne tijd. Aan de hand van vragen en antwoorden worden deze tips gegeven. Als moeder zijnde is dit boek een feest van herkenbaarheid en kan je dan ook de nodige handvaten bieden. Daarnaast een fijne gedachte dat je dus niet de enige bent die tegen sommige opvoedproblemen oploopt. Het is moeilijk te zeggen wat leuker is om te lezen, de vragen of de antwoorden (lees; opvoedtips). Tijdens het lezen valt een lach niet te onderdrukken, want de tips worden met de nodige humor beschreven. Ook is het boekje verhelderend, soms denk je zelf, oh, zo erg zijn die van mij nog niet als je de vragen leest. Als moeder krijg je hier een goed gevoel van. Daarnaast zijn de tips gewoonweg handig.

In deze tijd menen we vaak alles keurig volgens het boekje te moeten doen, maar het lezen van Geef dat kind een slok jenever realiseer je je pas dat vroeger het opvoeden net o ingewikkeld als nu was. De oplossingen die de moeders van toen gebruikten zijn nog zeker bruikbaar in deze tijd. Een heerlijk boekje om te lezen, maar ook geweldig leuk om cadeau te doen aan aanstaande ouders zodat zij zich alvast kunnen voorbereiden op wat komen gaat. Eigenlijk een must have voor elke opvoeder.

Uitgeverij: Spectrum
ISBN: 9789000357321
160 pagina’s
Prijs: € 15,-

 

[bol_product_links block_id=”bol_5a621e7ef2be1_selected-products” products=”9200000079006300,9200000079177481″ name=”Geef dat kind een slok jenever – Dorine Hermans & Els Rozenbroek” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.