Dancer  - Christine Bols

“Jouw toekomst ligt in het verschiet, maar je verleden is onuitwisbaar.”

Het inspecteursduo Sackley en McCool wordt ter hulp geroepen door de politie van Santa Cruz in Californië. In de badstad is een seriemoordenaar actief die jonge vrouwen vermoordt aan een duizelingwekkende snelheid. Dan valt een derde slachtoffer. Ze hebben alle redenen om aan te nemen dat nummers vier en vijf snel zullen volgen. Ondanks de tegenwerking van het plaatselijke korps en de geringe aanknopingspunten die ze hebben, proberen ze de moordenaar op te sporen en een volgend slachtoffer te vermijden. Op een ingenieuze manier proberen Sackley en McCool de dader in de val te lokken.

Dancer is het vierde boek in de spannende serie met Tim Sackley en Jude McCool, inspecteurs bij het politiekorps van Corvallis, Oregon. Eerder verschenen al ‘Vrouwen van Corvallis’, ‘Waverly’ en ‘Greenfields’.

Over Greenfields
Prachtig geschreven, goed onderbouwd en waterdicht verhaal, levensechte personages (Hebban.nl)

In Dancer wordt het inspecteursduo Sackley en McCool door hun chef Sam naar Santa Cruz gestuurd om daar het plaatselijke korps mee te helpen om een aantal moorden op te lossen. Daar, In Santa Cruz, heeft men te maken met een serie moorden die op zijn minst bijzonder te noemen is. De moordenaar heeft het voorzien op jonge vrouwen die hij vermoordt en ernstig verminkt, een manier die men kent van de beruchte moordenaar Jack Dancer. Vreemd, want deze moordenaar is eerder veroordeeld tot de doodstraf en deze is ook uitgevoerd. Jack Dancer zelf kan het dus niet zijn. Het is aan Sackley en McCool om uit te zoeken wat hier aan de hand is. Hoewel ze dienen samen te werken met het plaatselijke politiekorps gaat dit niet van en leien dakje en het inspecteursduo wordt zelfs behoorlijk tegen gewerkt hier en daar. Zal het hen toch lukken om erachter te komen wat de link is met Jack Dancer en de zaak op te lossen?

Dancer is het vierde deel in de serie met het inspecteursduo Sackley en McCool. Het is prettig als je voorgaande delen hebt gelezen, maar niet perse nodig. Dancer is een op zichzelf staand verhaal en prima los van de andere delen te lezen. De personages zijn goed uitgewerkt waardoor het verhaal duidelijk is. Uiteraard is dit weer een spannende thriller van Christine Bols, maar ook een stukje humor ontbreekt het niet. Fijn, want dit haalt de spanning soms even weg. Het verhaal wordt zowel vanuit het oogpunt van de inspecteurs als de moordenaar zelf geschreven. Spannend, want dit geeft een goed overzicht. Soms zou je zo de inspecteurs willen helpen, juist omdat je ook leest wat er in de moordenaar om gaat.

Vanaf de eerste bladzijde wordt je het verhaal mee ingesleurd en vervolgens is het maar moeilijk weg te leggen. Een superspannende thriller, soms een beetje onrealistisch, maar dat past ook weer wel bij de Amerikaanse achtergrond, war dit verhaal zich afspeelt. Voor liefhebbers van een spannende thriller met goed verhaal is Dancer dan ook en echte must read.

Uitgeverij: aquaZZ
ISBN: 9789491897580
286 pagina’s
Prijs: € 18,95

[bol_product_links block_id=”bol_56b0697012fd6_selected-products” products=”9200000052284524″ name=”Dancer – Christine Bols” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.