Dez was niet zomaar een bevlieging voor Jasmine. Hij was haar beste vriend, haar soulmate, met wie ze samen opgroeide en ontdekte wat het betekent om een wachter te zijn – om demonen te bestrijden en de balans te bewaren tussen goed en kwaad in de wereld. Hij was álles voor haar… totdat hij plotseling uit haar leven verdween. En nu is hij terug – drie jaar ouder, tien keer knapper – en hij wil het liefst de draad weer oppakken. Maar Jasmine weet niet of ze dat risico durft te nemen. Dez krijgt zeven dagen om aan haar voorwaarden te voldoen en haar vertrouwen terug te winnen. Zeven dagen gevuld met grote gevaren en nog grotere verleidingen. Zeven dagen om haar hart te veroveren – of het opnieuw in duizend stukjes te breken…

Twaalf jaar geleden werden mythen en fantasieën werkelijkheid voor de mens, toen de wachters uit de schaduwen van hun bestaan stapten en zich bekend maakten. De reden? Demonen, en veel ook. Voorheen wisten de wachters de demonen tegen te gaan verborgen voor de mens in hun gedaante als mens, maar door deze gigantische uitbraak van demonen in de mensenwereld konden de wachters niet langer in de schaduwen blijven en was het pure noodzaak zich te laten zien. Jasmine is de dochter van de hoogste wachter in New York en dat is niet altijd even makkelijk zelfs zij moet op haar tellen passen als hij in serieuze staat verkeerd. Maar vandaag staat haar vader voor haar met een grote glimlach die haar in verwarring brengt, en het nieuws van die glimlach brengt nieuws dat ze niet aan had zien komen, Dez is terug en hij heeft haar opgeëist. Ze heeft vanaf nu zeven dagen om te beslissen of ze ‘ja’ of ‘nee’ zegt tegen hun koppeling. De schok is bijna te groot voor Jasmine, acht jaar lang waren ze onafscheidelijk, totdat Dez drie jaar geleden plots verdween zonder een woord en nu…. nu was hij ineens terug en komt haar opeisen. Jas laat zich niet zomaar inpakken en stelt en paar eisen aan Dez, wanneer die zijn voldaan zal ze gaan nadenken of ze zijn opeising accepteert of niet. Deze ongeplande maar absoluut noodzakelijke trip voor Jasmine brengt je in een wereld vol verdriet en liefde, Jasmine zal een keuze moeten maken of haar liefde voor Dez nog groot genoeg is, of dat Dez haar hart voorgoed heeft gebroken als het om hem gaat.

 

Met deze prequel novel start de nieuwste serie van Armentrout, deze novel grijpt je meteen vast en zet de juiste toon voor de opvolgende delen, een nieuwe bijzondere wereld vol demonen en wahters waar je in wilt verdrinken en meer en meer van wilt lezen. Een heftige reis voor Jasmine en haar lezers, niets is makkelijk en het verdriet door Dez’ verraad maken alles complexer dan haar hart haar ingeeft.  Dit is weer een échte Armentrout, haar manier van schrijven is zo fijn, zo easy going, dat ik door haar boeken heen vlieg. Vanaf de eerste bladzijde heb je echt weer het gevoel te pakken en lees je het weg alsof je nooit iets anders hebt gelezen, en dat is echt superfijn. De cover is super simpel maar desalniettemin ontzettend mooi, je kunt erin zien wat je wilt, ik zie vleugels, water, licht en duisternis, en als dat klopt past het perfect bij dit verhaal. De liefde, de woede, de onzekerheid en het gevaar hebben allen een grote rol in dit verhaal. Als je de andere boeken van Armentrout kent, de Lux serie bijvoorbeeld, herken je meteen dat het dezelfde schrijfster is. Ook de plaagstootjes en liefde tussen Dez en Jasmine voelen bekend aan en toch heeft Armentrout de gave om niet in de herhaling te vallen. De titel vat het verhaal perfect samen, want door alle verschillende gevoelens en emoties is het zeker Bitterzoet.. Een prachtige prequel novel voor deze nieuwe serie en een super startsein voor het vervolg ‘witheet’.

Uitgeverij: Zomer en Keuning
ISBN: 9789020539035 (Ebook)
Pagina’s: 117
Prijs: € 4,99

[yabp 3]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.