De zeventienjarige Layla wil maar één ding: normaal zijn. Maar ze is allesbehalve normaal. Layla is half demon en half wachter, én ze heeft een bijzondere gave. Ze kan namelijk met een kus iemand vermoorden. Dit maakt haar anders dan de wachters bij wie ze is opgegroeid, die de opdracht hebben om de wereld demoonvrij te houden. Voor hen moet Layla haar demonische kant verbergen. Vooral voor Zayne, op wie Lyla al een eeuwigheid een crush heeft. Dan ontmoet ze Roth, een knappe en mysterieuze demon. Ze voelt een connectie met hem en daarnaast is het hele niet-zoenengedoe geen probleem met hem, want Roth heeft geen ziel. Lyla weet dat ze uit zijn buurt moet blijven, maar als ze ontdekt dat zij het middelpunt vormt van een duivels plan, moet ze Roth wel vertrouwen. Een deal met de duivel, is dat nou zo slim?

Witheet’ van Jennifer L. Armentrout is het eerste deel van de superspannende Dark Elements-serie. Het verhaal van Layla gaat verder in ‘Steenkoud’ en ‘Ademloos‘.

Layla is door wachters ontdekt en uit het kindertehuis gehaald, ze is half demon/half wachter en heeft de gave om aura’s te kunnen zien, dus wie een ziel heeft of niet. Ze is bij Zayne en zijn vader, Abbot komen wonen in DC, in het mannen landhuis omdat iedereen bang van haar andere demonen ‘gave’ is, zielen opslokken met een kus. Layla markeert voor haar wachters clan degene zonder ziel zodat de wachters ze kunnen uitschakelen, want degene zonder ziel zijn demonen, een stuk makkelijker dan ze te moeten zoeken. Na een beangstigende avond voor Layla ontmoet ze Roth, een hoge demon, die haar waarschuwde te stoppen met merktekens aanbrengen omdat de hel haar zoekt. Stiekem heeft Layla al jaren een oogje op Zayne maar wanneer Zayne andere prioriteiten lijkt te krijgen dan letten op of omgaan met Layla, krijgt ze steeds meer en vaker contact met Roth, en hij maakt haar gek op vele manieren. Ze hoort van hem dan ook de waarheid over wie ze werkelijk is, en waarom er zoveel demonen activiteit is de laatste tijd. De strijd met zichzelf is niks vergeleken met de strijd die ze vanaf nu zal moeten gaan strijden. De gevaren worden groter en zijn dichterbij dan ze ooit had kunnen denken. Het gevaar houdt zich niet op buitenshuis maar ook in de clan heeft ze vijanden vanwege het feit van wie of eigenlijk wat ze is, de enige vriend die ze dacht te hebben, Zayne, is veel te druk met Danika, zijn mogelijk toekomstige partner en verliest veel contact met Layla waardoor ze dingen doet die ze beter niet had kunnen doen. Met gevaar voor eigen leven probeert ze dingen op te lossen omdat ze het gevoel heeft dat iedereen in gevaar is door haar.

 

Dit is de nieuwste serie van Jennifer L. Armentrout, een Young adult zoals alleen zij kan schrijven. Je sluit Layla al in je hart bij het vorige deel, #0.5 bitterzoet, de prequel novel waar we haar al zachtjesaan geïntroduceerd krijgen. Layla is eenzaam en word door iedereen met de nek aangekeken om wat ze is, half demon half wachter. Een jong meisje dat vecht tegen alles dat ze is, wil zijn en niet wil worden, maar vooral ook tegen haar gevoelens. Het verhaal is ontzettend mooi geschreven en sleurt je ongenadig mee in de wereld waarin Layla zal moeten overleven. Van begin tot het eind lees je vol verbazing over wat Layla mee maakt en ondergaat. De sfeer in de boeken is hetzelfde als in de ‘Lux’- en ‘Origin’ series maar voelt (in mijn ogen) iets volwassener aan doordat het vooral om de strijd tegen haar innerlijke kwaad gaat en minder prominent op de voorgrond over de seksuele spanning en seks, natuurlijk zitten die dingen er ook weer in en vormen een belangrijk deel in het verhaal, maar minder op de voorgrond dan in de andere series en dat is wel een verademing(al heb ik mij er nooit aan gestoord hoor). Ook de cover van dit deel is schitterend en heel toepasselijk op het verhaal, slangenhuid in rood/goud. Het einde is heel ontroerend, verdrietig maar ook hoopgevend omdat Layla iets belangrijks heeft doorgemaakt. Een geweldig eerste deel van deze nieuwe serie, je kunt amper stoppen met lezen, zo geweldig geschreven is het weer.

Uitgeverij: Zomer en Keuning
ISBN: 9789020539066 (Ebook)
Pagina’s: 416
Prijs: € 9,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.