‘Hè Kint, schrik nouhou!’

Monsta is het zat.
Hij had speciaal dít kind uitgekozen bij wie hij onder het bed was gaan wonen om het te laten griezelen. En hij deed zo zijn best. Hij had:

* zijn tanden extra scherp gevijld;
* enge maskers gemaakt;
* aan deurposten geknaagd;
* deuren laten kraken;
* knuffels verstopt;
* met zijn knokkels geknakt;
* zijn spierballen getraind;
* aan het dekbed gesjord.

En wat gebeurde er? Niets! Helemaal niets. Het kind sliep gewoon door alles heen en grinnikte en snurkte zelfs zachtjes in z’n dromen!  Geen wonder dat Monsta het opgeeft, toch?

Een prachtig prentenboek voor de kleintjes onder ons. Het gaat over Monsta, vroeger heette hij Gerrit, maar dat past natuurlijk niet bij een griezelige griezel dus heet hij tegenwoordig Monsta. Monsta leeft onder het bed van een speciaal door hem uitgezocht kind. Maar het kind is niet bang, helemaal niet, 0,0. En Monsta snapt niet waarom, want hij is echt super griezel griezelig. De illustraties zijn om te smullen, vanaf de omslag tot aan de laatste bladzijde, eerlijk gezegd vind ik Monsta wel schattig, maar dat mag je niet aan de kinderen vertellen hoor want ze moeten bang zijn voor hem volgens Monsta. Tussen ons gezegd en gezwegen, zelfs voor de kleintjes die wat sneller bang zijn voor enge monsters is Monsta een leuk boek, want Monsta ziet er best schattig uit. De bladzijden zijn wat dikker wat fijn aanvoelt, ook zijn ze volledig gevuld met prachtige illustraties van Mateo Dineen van Monsta en de kamer waar hij in woont. Ook is het een lekker groot boek, zo kunnen de kleine kinderhandjes het zelf prima vast houden en er letterlijk in duiken. Er staan door het boek heen handgeschreven briefjes van Monsta zelf aan het kint (ja ja kint schrijft hij echt met een t) want Monsta schrijft met heel veel foutjes en krast ze door als hij dat doorheeft, wat het boek nog speelser maakt. Monsta verteld over zijn papa en mama, en over hoe ontzettend eng zijn papa al was, dus dan moet hij natuurlijk nóg enger zijn. Het boek is zo ontzettend mooi en leuk geworden omdat Dita zelf erg van griezelen houdt, en Mateo al vanaf het moment dat hij een potlood kan vasthouden allerlei griezels tekent, hele hele super enge maar ook schattige griezels. Monsta wordt stiekem een beetje een vriendje omdat hij er toch wel schattig uitziet en je ook wel medelijden met hem krijgt doordat hij niet zo eng is als hij zelf denkt.

Uitgeverij: De vier windstreken
ISBN: 9789051167733
Pagina’s: 32
Prijs: € 14,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.