Lucie is een sentifleur. Dat betekent dat ze geuren niet alleen kan ruiken, maar ook kan voelen. Maar waar komt deze kracht vandaan? En hoe kan ze leren ermee om te gaan? Lucie wil niets liever dan de antwoorden op deze vragen vinden, maar ze heeft grotere zorgen. Syrell de Richemont, de leider van de Eeuwigen, wil overal ter wereld nieuwe magische apotheken openen én ook de geurtjes gaan verkopen waar de wereld niet beter op wordt.
Samen met haar vriend Mats reist Lucie naar Parijs om de plannen van Syrell te dwarsbomen. In de stad van de liefde liggen echter talloze gevaren op de loer. En Lucie ontdekt bovendien dat de antwoorden waar ze naar op zoek is in de handen van haar vijand liggen…

Het is rustig in Villa Evie. Gezien de Eeuwigen geen meteoorpoeder meer hebben, zijn ze niet langer een dreiging voor de magische apotheek; ze zullen versneld oud worden en sterven. Dit lijkt echter valse informatie als ze wordt benaderd door Bonsky (een personage uit het vorige boek). Hij probeert haar te waarschuwen en geeft haar een papier met een boodschap, die duidelijk aangeeft dat de Eeuwigen iets van plan zijn en dat ze gevaar lopen.
Lucie neemt contact op met Willem, die zegt dat ze in Villa Evie moeten blijven tot de Eeuwigen – door gebrek aan het meteoorpoeder – sterven. Ook Hanne zegt hetzelfde en de twee lijken zich niet veel zorgen te maken.
Desondanks maken Lucie en Mats zich erg veel zorgen. Lucie herinnert zich de bouwtekeningen van de Eeuwigen, die aantoonden dat ze overal nieuwe geurapotheken zouden openen en daar waarschijnlijk niets goeds mee willen bereiken.

Lucie en Mats besluiten zelf op onderzoek uit te gaan, dat aantoont aan dat de baas van de Eeuwigen, Syrell de Richemont, toch aan het meteoorpoeder is gekomen en er vreselijke dingen mee van plan is. Ze weten zijn adres te bemachtigen en bedenken een sluw plan om samen stiekem naar Parijs te reizen. Daar lopen ze echter gelijk in de armen van Syrell en zijn dochter Elodie, die niet alleen een sentifleur is, maar ook een Eeuwige. Al snel komen ze erachter dat ze in het hol van de leeuw zijn terechtgekomen en dat het onmogelijk is om zonder kledingscheuren uit deze strijd te komen.
Er rust heel veel verantwoordelijkheid op de schouders van Lucie en Mats. Ze hebben versterking nodig en snel…

Het is mooi om te lezen hoeveel Lucie van Villa Evie is gaan houden in de drie boeken. Ze maakt een totale transformatie door in de boeken en groeit uit tot een krachtig personage waar je niet omheen kan. Lucie is lief, sterk, creatief (ze weet voor elk probleem wel een oplossing te bedenken), zorgzaam en een leeuwin als het gaat om het beschermen van haar familie en vrienden.
Net als Lucie worstelen de overige personages ook met herkenbare gevoelens voor de leeftijdsgroep (10-12 jaar), zoals zelfvertrouwen, spanning, onzekerheid, angst en een prille verliefdheid. Ook zijn maken persoonlijke groei door in deze reeks, maar deze wordt niet zo onder de loep genomen als die van Lucie. Zo had ik bij de introductie van Mats irritante broer Leon, nooit kunnen denken dat hij zo’n grote rol zou gaan spelen in dit derde deel.

Een mooie extra is de supergeheime geurenkaart achterin dit boek. Dit is de onderkant van de poster uit het eerste boek. Nu heeft de lezer deze dus compleet en dit zorgt ervoor dat de fantasie extra geprikkeld wordt.

De hardcover is wederom een prachtig kunstwerkje met glimmende opdruk en prachtige mysterieuze kleuren. Sla je het boek open dan komt er gelijk een prachtige zwart-wit illustratie je tegemoet vol details en zo mooi geïllustreerd dat het net een foto is. Het boek sluit af met eenzelfde illustratie met een net iets andere setting van de scene voorin het boek. Elk hoofdstuk begint met een zwart-wit geïllustreerd parfumflesje waar een mysterieuze geur uit opstijgt.
Kan jij ook geen genoeg krijgen van Lucie, Benno, Mats en Leon? Het vierde boek over De magische apotheek ligt vanaf het najaar van 2020 in de boekhandel!

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000368020
Pagina’s: 290
Prijs: €16,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.