HOE LIEF VIND IK JOU?

Een beetje,

een heleboel,

superveel,

SUPER-MEGA-VEEL…

En weet je hoe dat voelt?

Dit verhaal verteld het verhaal van een muisje en zijn mama. Het muisje vraagt zich af hoeveel zijn mama eigenlijk van hem houdt een zijn mama verteld hem elke keer hoeveel met voorbeelden die voor het muisje heel duidelijk zijn. Steeds groter en groter, meer en meer totdat…

Het is een lekker groot boek met dikkere pagina’s zodat je lekker samen met je kinderen kunt kijken en vasthouden. Én wanneer zo’n kleine draak een bladzijde wel omvouwd (zoals helaas bij ons is gebeurd), dan is het niet meteen stuk alleen niet zo mooi meer.
Het boekje staat voor 2+, maar als je (zoals ik) veel met boeken bezig bent en je kinderen meer boekjes kijken dan tv, is hij ook voor nóg jongere kindjes. Mijn zoontje van 1 vind hem net zo prachtig als mijn dochter van 3, al snap zij natuurlijk wél wat ik vertel, en de kleine man nog niet echt. Al is het wel zo dat je met gebaren en intonatie veel kunt uitleggen aan de hele kleintjes. De illustraties zijn simpel getekend, maar wel op een ontzettend leuke en voor kinderen aantrekkelijke manier. Alles is duidelijk te zien en te snappen, en er zit in het verhaaltje ook een hele lange… uhm leuke verrassing in die ik erg leuk gedaan vind. Het verhaaltje wordt verteld aan de hand van wat iedereen vroeger ook wel gedaan heeft, bloemblaadjes van een bloempje plukken en zeggen ‘hij/zij houdt wel van mij, hij/zij houdt niet van mij’, tussendoor volg je de reis van de kleine muis en zijn mama in z’n vraag hoeveel ze van hem houdt. De kleuren zijn in feite getalen aanwezig en maken je blij. De lettertypen in het boek zijn heel erg speels getekend en verschillen per bladzijde wat het extra spannend en leuk maakt. Het geeft het boek echt z’n speelsheid en ondeugende karakter mee. Ideaal om met je kindje te kijken hoeveel jullie van elkaar houden en dat uit te beelden aan elkaar.

Alexandra is een Franse auteur en editor en ze heeft meer dan zestig kinderboeken, novels, en magazine artikelen geschreven.

Uitgeverij: Rubenstein
ISBN: 9789047634300
Pagina’s: 30
Prijs:€ 14,99

Hieronder zie je mijn twee hartjes waar ik zooooooveel van hou…


written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.