Er is iets ergs aan de hand in Eenhoornland: het blijft maar regenen! En dat is een groot probleem, want eenhoorns krijgen hun kracht en magie van de gouden zon, van prachtige regenbogen en van de glinstering van geloven.

Gelukkig heeft Elin de eenhoorn nog al haar kracht en magie omdat ze altijd is blijven geloven dat kleine meisjes écht bestaan! En gelukkig is er één klein meisje dat voelt dat ze hard nodig is in Eenhoornland. Kunnen Elin en het kleine meisje misschien samen de eenhoorns redden?

Elin de eenhoorn en de droom die uitkwam is eigenlijk een verhaal over hoop, geloof en liefde. Elin blijft geloven dat kleine meisjes bestaan en het kleine meisje gelooft nog altijd in eenhoorns. Wanneer het maar blijft regenen in het land van de eenhoorns zijn er dus maar twee die ervoor kunnen zorgen dat ze weer gaan stalen en hun magie terug krijgen, en dat zijn Elin en het kleine meisje.

Een droom die uitkwam… voor mijn kleine meid sowieso bedoelen ze denk ik. Elke keer als ik op een bepaald moment aankom in het boek gaan haar mondhoeken omhoog en worden haar ogen groot. Als ook voor jouw zoon of dochter eenhoorns echt hét zijn, dan is dit een ontzettend mooi verhaal, je kind leeft het verhaal echt. Wat ik eigenlijk altijd doe wanneer ik merk dat een boek geslaagd is hier in huis, dan verander ik een naam of aanduiding in het boek (in dit boek bijvoorbeeld ‘het kleine meisje’) in de naam van mijn dochter. Voor de kleine kleintjes wordt het dan écht echter, en dat is prachtig om te zien. De illustraties zijn echt ontzettend mooi gemaakt, heel simpel en toch vol leven mede door de kleuren. Op de cover mogen we de titel en de hoorn van Elin zien glinsteren in het licht, want ze bevatten echte blauwe eenhoorn-glitters.

Amy is een Amerikaanse auteur voor zowel volwassen als kinderboeken, korte filmmaker én radio host. Ze is vooral bekend van het boek ‘Encyclopedia of an Ordinary Life’

Brigette is een illustrator, kinderboeken schrijfster en altijd op zoek in zichzelf naar verhalen die emotioneel iets teweeg kunnen brengen en een tikkeltje eigenaardig zijn.

Ik zou zeggen en prachtige combinatie voor een schrijvers/illustratie duo die over eenhoorns schrijven en illustreren. Samen hebben ze ook de voorganger van dit verhaal geschreven en geïllustreerd ‘Elin de eenhoorn’.

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048873555

Pagina’s: 36
Prijs:€ 8,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.