In de Oelenbergse Vallei dwaalt een gi-ga-gantische draak rond, die op zijn pad snorharen verschroeit en staarten en achterwerken verbrandt!
Geronimo krijgt de opdracht om het levensgevaarlijke beest op te sporen en het voor altijd de vallei uit te jagen. Zo zal hij kunnen bewijzen dat hij dapper en moedig is en kan hij eindelijk een Ridder in de Orde van de Salamanders worden. Zou het hem lukken?

Professor De Graver – wereldberoemde archeoloog – heeft een stuk Middeleeuws wandtapijt opgegraven waarop Geronimo is afgebeeld… in gevecht met een draak.

Wanneer Geronimo vlak daarna door wat gestuntel in één van de geheime gangen van het Toverslot valt, komt hij terecht in de fabelachtige riddertijd. Hij is net op tijd voor de bijeenkomst van de Ridders van de Orde der Salamanders. De ridders moeten de bewoners van de Oelenbergse Vallei helpen om een levensgevaarlijke draak te verjagen.
Geronimo vertrekt samen met Lady Fabiola van den Boomgaard en Sir Godfried van Slotknager. Hij krijgt de Dragohelm mee, een machtig magisch voorwerp, waarvan nog niet bekend is wat het doet. Zijn neef Klem gaat mee om Geronimo in de gaten te houden, gezien hij nog wel eens in de problemen weet te komen.

Hoe dichter het viertal bij de draak komt, des te meer verschroeide knagers ze tegenkomen. Dan breekt het moment aan dat Geronimo – afgezonderd van de rest – oog in oog komt te staan met de grote draak. De draak blijkt gewond te zijn. Geronimo besluit hem te helpen door de pijl uit zijn vleugel te halen en ze raken aan de praat. De draak wil graag naar huis en Geronimo besluit hem daarbij te helpen, maar niet iedereen heeft daar begrip voor…

Wederom is de stuntelige muis die flauwvalt van zijn eigen spiegelbeeld de held van het verhaal. En in De laatste draak weet Geronimo maar liefst twee keer de held van de dag te zijn! Ieder kind die de Geronimo boeken leest heeft een zwak voor de stuntelige muis, die het hart op de juiste plek heeft en ondanks zijn angsten altijd het juiste probeert te doen.
Een gedeelte van het verhaal speelt zich af in het prachtige, Harry Potter-achtige Slot Smeerkaas; een slot met pratende meubels en gangen en trappen die een paar keer per dag van plaats worden verwisselt, veranderen en worden omgegooid. Dit magische slot past echt perfect bij de wereld waarin Geronimo is terechtgekomen. Zoals altijd trekt de lezer aan het eind alles in twijfel; was alles maar een droom of niet?

Geronimo gaat door een hele reeks emoties tijdens het verhaal, van angst tot vreugde en verdriet tot zelfvertrouwen. Uiteindelijk leer je van De laatste draak dat niet alles zo eng is als je in eerste instantie denkt en dat een angstaanjagende draak ook gewoon een goed hartje kan hebben.

De illustraties zijn weer eens gi-ga-geweldig! De draak die er eerst angstaanjagend uitziet en dan vervolgens op een illustratie de houding en gezichtsuitdrukking van een blije puppy aanneemt is echt aandoenlijk. De hele manier waarop je de draak ziet verandert direct. Ook de landschappen, kleine illustraties en lettertypes zijn wederom erg speels en mooi om naar te kijken.

Achterin vind je de inhoudsopgave, een illustratie van Slot Smeerkaas en alle Ridders van de Orde der Salamanders.

Dit 88ste deel is los te lezen van de rest en geschikt voor kinderen van 7 – 9 jaar. Dit spannende hardcover boekje lezen kinderen in een ruk uit!

Uitgeverij: TDM Publishing
ISBN: 978-90-5924-858-8
Pagina’s: 119
Prijs: €12,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.