De magische Globe – Marie Rutkoski

Petra is nog nauwelijks bekomen van haar avonturen als ze zich plotseling in een gesloten kamer in Londen bevindt. Ontvoerd! Gelukkig is Astrophil, haar tinnen spin, bij haar. Ondertussen bezeilen haar vrienden Neel en Tomik met een schip vol zigeuners woeste zeeën in de hoop Petra te vinden. Zonder dat zij het van elkaar weten, vechten zij voor dezelfde zaak: ze ontrafelen de moord op een politicus, gaan in zwaardgevecht met monsters en Petra wordt voor het eerst verliefd. En dan is er nog de machtige magische globe: twee halve bollen met daarop een landkaart van de gaten in tijd en ruimte. De vrienden moeten koste wat kost voorkomen dat de prins van Bohemen die in handen krijgt – want wie de kaart heeft, kan de geschiedenis en de toekomst naar zijn eigen hand zetten.

De magische globe sleurt je mee, vanaf de eerste pagina weet Marie Rutkoski de lezer mee te nemen in een magische wereld van intriges, vijandigheden en gaten in de tijd. Een spannend vervolg op De ogen van Kronos, dat evengoed als ‘stand alone’ gelezen kan worden.

In dit vervolg op ‘De ogen van Kronos’ gaat het om de zoektocht naar één van de twee magische Globes. Petra echter heeft dit keer andere zorgen dan een magisch object vinden, wanneer er door de prins Rodolfo van Bohemen, het land waar Petra woont, walgelijke monsters op pad worden gestuurd om haar en haar vader mee terug te brengen naar zijn kasteel. Wanneer de monsters achter Petra aankomen word ze gered door de mysterieuze John Dee en komt ze op onverklaarbare wijze terecht in Londen. John sluit haar op in zijn huis en wil haar onderwijzen in haar gaven.
Petra ziet er weinig in, ze wil veel liever haar vader redden uit handen van die vreselijke prins. Aan de andere kant van de wereld komen haar vrienden Tomik en de Roma Neel met elkaar in aanraking ook al weten ze in het begin niet van elkaar dat ze allebei een vriend van Petra zijn. De twee jongens zijn alles behalve vrienden, maar respecteren elkaar na het ontdekken in stilte om hun vriendschap met Petra. De jongens en andere Roma zijn op zoek naar de tweede Globe waarmee ze de poorten van over de hele wereld kunnen beheersen en gebruiken. Niet alleen de Roma zijn op zoek naar de magische Globe, ook de prins Rodolfo van Bohemen heeft erover gehoord en daar zijn zinnen op gezet. Dan heeft hij die klokkenmaker ook niet meer nodig om zijn ‘weerbeheers-klok’ af te maken, en wat gebeurd er dan met de klokkenmaker? De verschillende verhaallijnen in dit deel komen op een onverwacht moment weer bij elkaar en dan word het verhaal weer des de spannender. Zowel Tomik, Neel als Petra maken de nodige avonturen mee op hun zoektocht en daar is weer een schitterend verhaal uit voort gekomen.

Waar het in ‘de ogen van Kronos vooral om Petra en haar zoektocht draaide gaat het in dit deel net zowel om Tomik zijn avonturen dan die van Petra. Soms lijkt het iets langdradig door de vele informatie over het te zoeken object, maar dat word meer dan goed gemaakt met de manier van schrijven en het verloop van het verhaal. Ook in dit deel doet Petra er alles aan om haar vader te redden maar of dat ook lukt is nog maar de vraag.

Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 978904770279589
Pagina’s: 300
Prijs: € 16,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.