9200000008759257

Net als de jonge agente Cindy de dood van haar familie verwerkt heeft, belt iemand haar om te zeggen dat hij haar zusje in zijn macht heeft. Dit is het begin van een bizarre reeks gebeurtenissen waarbij mysterieuze figuren Cindy naar het leven staan. Uiteindelijk komt ze terecht in Territoria, een wereld die achter de onze verscholen gaat en waar de strijd tussen goed en kwaad al gestreden is… en het kwaad heeft overwonnen.
Noodgedwongen sluit Cindy zich aan bij een kleine en kleurrijke groep lieden, die hopen dat Cindy de voorspelde verlosser is. Cindy op haar beurt wil maar één ding: haar zusje vinden en aan deze nachtmerrie ontsnappen. Terwijl de leden van de groep stuk voor stuk het onderspit delven, doen haar vijanden Cindy een voorstel: het leven van haar zusje in ruil voor de kettingen die hen almachtig zullen maken. Cindy ontdekt dat niets is wat het lijkt in het door duisternis verstikte Territoria. Kan ze zichzelf nog wel vertrouwen? Haar keuzes zullen bepalen hoe zij herinnerd zal worden. Als verlosser… of verrader.

Als je een keuze had, welke keuze zou jij dan maken als je sterft? Doodgaan en verder niets of dood gaan en in een wereld vol dood en verderf terecht komen. Cindy krijgt geen keus en beland in de wereld vol dood en verderf die de naam Territoria draagt. In die wereld zijn ze ervan overtuigd dat Cindy de verlosser is maar Cindy weet niet eens waar ze terecht is gekomen. Cindy komt ineens in een vreemde verdorde wereld terecht en iedereen schijnt haar wel te kennen maar andersom is dit absoluut niet het geval, wat bij de inwoners van Territoria weer frustratie opwekt. De ketting die ze van haar vader heeft gekregen blijkt niet alleen zomaar een mooie ketting te zijn maar één deel van drie dat over het lot van Amrath beschikt. Ze komt erachter dat ze met haar gezin naar ‘onze’ wereld is gezonden om de verlosser te zoeken en wanneer de leden van het gezin omkomen ze weer terug zullen keren naar Amrath, maar hoe kan ze hiervandaan komen als ze er niets meer van weet?
De Anderen zijn moordzuchtige mannen die, in de wereld zoals wij die kennen, niet dood kunnen en in hun eigen wereld, Amrath, met hun magische energie de scepter zwaaien over het volk doordat iedereen die eraan word blootgesteld een soort van gehersenspoeld word en in hun dienst staat. Cindy moet wel alles aannemen van iedereen gezien ze niet eens weet wie ze echt is of waar ze beland is, helaas word daar gretig gebruik van gemaakt door degene waarvan de bedoelingen niet zuiver zijn en waarvan ze het het minst verwachte omdat ze hen vertrouwde. De Anderen doen er alles aan om de drie kettingen in handen te krijgen om op die manier de God Tartaros naar Territoria te kunnen halen, wanneer dat ze lukt is alles verloren. Het einde van dit verhaal doet je hart bevriezen wanneer Anna Cindy verwijt er niet alles aan gedaan te hebben om dingen te voorkomen.
Vele bizarre avonturen en dreigingen volgen elkaar in rap tempo op om je keer op keer te verbazen over de inhoud en snelheid waarmee dit gebeurd. Vertrouwen, maar zeker niet op zijn minst verraad, vieren hoogtij in dit eerste deel van het tweeluik.

Ik heb ontzettend genoten van dit eerste deel van het Territoria tweeluik.
De spanning zit er vanaf de eerste bladzijde in en pak je vast om niet meer los te laten.
De liefde die Cindy heeft voor haar overleden familie zit door het hele verhaal verweven en is haar drijfveer voor wanneer ze het helemaal niet meer ziet zitten. Liefde, verraad en vertrouwen hebben in dit verhaal de hoofdrol maar vlak de spanning zeker niet uit, die is volop aanwezig, en absoluut niet te missen. De schrijfstijl is zo vlot en pakkend dat je het boek bijna niet kunt wegleggen tot het uit is, dat maakt het verhaal des de aantrekkelijker en des de heftiger omdat het echt lijkt of je erin vast zit.

Uitgeverij: Zilverspoor
ISBN: 9490767093
Pagina’s: 316
Prijs: €16,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.