Ben jij…
Een draak met maagproblemen?
Een Alien met een verkoudheid?
Een yeti met een pijnlijke voet?

Maak dan snel een afspraak met de MONSTERDOKTER: geen pijntje te klein, geen wezen te groot!
Appie is ontzettend normaal… maar voor hij het weet wordt hij ingehuurd als verpleger bij de slechtlopende monsterkliniek van dokter Annie v.d. Keuken-Trap! Het is een flinke opgave: hij moet de nogal bijzondere patiënten helpen én daarnaast ook nog een manier vinden om de kliniek te redden voordat die ten onder gaat.

Dit huilen-van-het-lachen-hilarische boek wil je zéker niet missen!

De altijd behulpzame Appie is niet snel bang, dus wanneer een zombie zijn arm verliest, besluit hij hem te helpen. De zombie, genaamd Morris Mors, was net op weg naar de Monsterdokter. Terwijl hij zichzelf handschuddend voorstelt, valt ook zijn andere hand eraf. Er zit voor Appie niets anders op dan de armen van de man te tillen, terwijl hij hem de weg wijst naar de dokterspraktijk.
Eenmaal aangekomen is het overduidelijk dat er een probleem is bij het vreemd uitziende gebouw, waarvan niet duidelijk is hoeveel verdiepingen het telt. Het gebouw valt uit elkaar waar hij bij staat en er is duidelijk geen geld om het te onderhouden.
Om alles nog erger te maken heeft de doktersassistent net ontslag genomen en het uitzendbureau heeft pas de volgende dag een plaatsvervanger. Aangezien Appie zo behulpzaam is geweest met Morris Mors, ziet de Monsterdokter Annie v.d. Keuken-Trap de kans om Appie om hulp te vragen voor de rest van de dag. Daar zegt Appie natuurlijk geen ‘nee’ tegen en al snel leert hij in de praktijk op een wel heel smerige manier wat het verschil is tussen een monster en een ding.

Maar dan rinkelt de telefoon; er is een monsternoodgeval! Samen met de Monsterdokter rijd hij mee in een levende ambulance. Deze ambulance kan tussen 6 bekende dimensies teleporteren, tegen muren oprijden en heeft een vleermuisnavigatie genaamd Tim Tim.
Met behulp van deze geweldige ambulance betreden ze het enge kasteel op de Vuurberg, waar de draak Vesuvia lijdt aan drakensmeul. Als de Monsterdokter en Appie niets doen, zal Vesuvia uiteindelijk sterven. Maar om hem te redden, moet Appie afreizen naar zijn hoogst ontvlambare maag, met gevaar voor eigen leven…

Wat gelijk opvalt in De Monsterdokter is de grote hoeveelheid grappige illustraties en verrijkende tekstelementen, zoals o.a. hilarische lijstjes en afkortingen (denk hierbij aan O.S.I. dat staat voor Ontzettend Stom Idee). Deze zijn in zwart/wit geïllustreerd en zitten vol humor, maar zien er soms ook spannend en zelfs een beetje griezelig uit. Maar over het algemeen komt de humor die door het boek heen telkens terugkomt, ook duidelijk terug in de illustraties. Appies reis door de 8 magen van Vesuvia is werkelijk hilarisch en zeer origineel.
Niet alleen de geweldige levende ambulance en diens bizarre navigatievleermuis (in één woord ge-wel-dig!), maar ook allerlei behandelmethodes, monsters en dingen weten je aan het lachen te brengen. Zo is er de Clipper 4000-XL; een kettingzaag met een extra grote motor die dienst doet als nagelknipper en hoorntrimmer.

De Monsterdokter is een hilarisch en avontuurlijk verhaal over een dappere en vooral creatieve jongen met een groot hart. De spanning loopt aan het eind behoorlijk op, als Appie met gevaar voor eigen leven de 8 magen van de draak betreed. Maar ook tijdens deze spannende scene vind je weer grappige illustraties en speelse teksten.
Wat er voor mij uitspringt en wat ook redelijk uniek is, is de beleefdheid van de monsters en dingen.
Dit boek is geschikt voor 8 jaar en ouder. Ze kunnen het boek lekker zelf lezen en ontsnappen naar een wereld waarin monsters en dingen tussen gewone mensen in leven en alledrie de soorten nog veel van elkaar kunnen leren. Tevens leren kinderen in De Monsterdokter dat hoeveel tegenslag je ook hebt, zolang je creatief bent en blijft doorzetten kom je er wel.
De Monsterdokter sluit af met een fragment uit het vervolg (dat begin 2021 uitkomt), waardoor je gelijk al zin krijgt in het volgende boek.

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048854103
Pagina’s: 188
Prijs: €13,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.