9200000029884450

Wanneer een zwaar stormfront over de staat Kansas trekt, valt in Leavenworth, een van de zwaarst beveiligde militaire gevangenissen in de Verenigde Staten, de stroom uit. De situatie verergert aanzienlijk wanneer ook de back-upgenerator de geest geeft en alle celdeuren tegelijk opengaan. De volgende ochtend blijkt een enkele, zeer prominente gevangene te zijn verdwenen. In zijn cel treffen de bewakers het lichaam van een onbekende man aan…
Voormalig majoor Robert Puller was veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens hoogverraad en het in gevaar brengen van de nationale veiligheid. Zijn ontsnapping uit Leavenworth leidt tot een massale klopjacht, maar niet alleen door de autoriteiten. Special agent John Puller van de Criminal Investigation Division is net zo goed vastbesloten zijn oudere broer Robert te vinden. Maar naarmate hij verder graaft in diens verleden, komt hij steeds meer te weten over de veroordeling dat niet klopt. En er is één persoon die alles op alles zal zetten om te voorkomen dat de waarheid naar buiten komt…

Wanneer er door een heftige storm de stroom en daarna ook nog eens de noodstroom ermee ophouden in de maximaal beveiligde militaire gevangenis in het land waardoor alle celdeuren ván het slot gaan in plaats van erop, en ook nog eens geweerschoten klinken terwijl zelfs bewakers niet gewapend mogen zijn slaat de paniek toe. De MP’s komen eraan te pas en na alle koppen te geteld hebben gaan alle gevangenen hun cel weer in, allemaal behalve één. Na hertelling komen ze er namelijk achter dat één van de belangrijkste gevangen er niet meer is. Deze gevangene zit namelijk levenslang voor hoogverraad, althans dat was de bedoeling en nu ontbreekt hij, wat ze wel in zijn cel vinden is een man met gebroken nek. De naam van deze uiterst belangrijke gevangene is Robert Puller, voormalig majoor bij USAF en expert op gebied van kernwapens en computerveiligheid en bovendien de zoon van de beroemdste militair ooit, John Puller Sr. John Puller Jr, de jongere broer van Robert ook wel ‘bobby’ genoemd, word ondervraagd door belangrijke heren om erachter te komen of John Jr iets van de ontsnapping af wist of weet, maar John kan de heren niets nieuws vertellen. Hij moet zich van zijn CO buiten de zaak houden, maar dat gaat behoorlijk lastig als het om je broer gaat en je zelf onderzoeker bent. Wanneer hij zijn onderzoek stiekem toch start wordt hij vrijwel meteen ontdekt door de mannen van NSC en ze eisen dat hij onder hun toezicht en leiding zijn onderzoek voortzet. Zowel John Jr. als Robert zelf doen op hun eigen manier onderzoek naar de ontsnapping, de zaak waardoor Robert vast is komen te zitten en wie er achter dit alles zit.
Maar hoe verder hun onderzoek vordert des de meer feiten komen er boven tafel en die zijn niet allemaal even zuiver en geruststellend. John Jr. moet ineens samenwerken met Veronica Knox maar of zij te vertrouwen is valt nog maar te bezien, iedereen lijkt er een agenda op na te houden. Hoe verder de broertjes en Knox met het onderzoek komen des de gevaarlijker wordt het. Wie zal er gelijk krijgen en wie overleefd deze strijd.

Een geweldig verhaal met ijzersterke lijnen en karakters.
Tot ver in het verhaal blijft het de vraag wie er te vertrouwen is en wie nieten dat is niet zo makkelijk als deze schrijver doet voorkomen, meestal heb je wel een idee over bepaalde karakters maar in dit verhaal is het de ene keer goed en de andere keer weer fout.
De cover vind ik persoonlijk erg mooi bij het verhaal passen, een veroordeelde militair, alleen, maar ook weer niet. Dit is mijn eerste leeservaring met Baldacci omdat dit eigenlijk niet echt mijn genre is en ik moet zeggen dat het mij buitengewoon goed bevallen is. Wat een geweldige schrijver is dit en wat een mooie interessante maar soms ook emotionele lijnen heeft hij in zijn verhaal.

Uitgeverij: AW Bruna
ISBN: 978 94 005 0445 5
Pagina’s: 448
Prijs: € 19,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.