Wat als elk kind zijn eigen magische dier had?
Winterstein lijkt misschien een heel gewone school, maar heeft een geheim. Als je geluk hebt, ontmoet je er de beste vriend die je ooit vindt: een magisch dier dat kan spreken! – maar alleen met jou. Welke leerling krijgt een magisch dier? De onhandige Eddie? De dromerige Benni?  De verlegen Anna-Lena? Of de ambitieuze Ida?

Ida is net nieuw in de buurt en zal natuurlijk naar school moeten, ze gaat, net als Benni die bij haar in de straat woont, naar de winterstein school. Op haar eerste dag leert ze meteen wie er aardig is en wie niet. Benni is aardig alleen een vrije sloom en de nieuwe juf, Miss Cornfield, vind ze ook lief zei het een beetje apart, en Helene is een nare meid die gemeen tegen Ida is en haar een stomme bijnaam geeft, maar dan hebben we ook Jo nog, de knapste jongen die Ida ooit gezien heeft maar er is iet sniet helemaal pluis aan hem. De juf heeft het de hele tijd over magie en bijzondere dieren dus iedereen denkt dat ze gewoon gek is, maar niets blijkt minder waar en dat zullen de kinderen al snel merken wanneer de broer van de juf,Meneer Mortimer Morrison, op school komt om de kinderen iets te vertellen. De school krijgt hierdoor onder de kinderen de toepasselijke naam ‘de school van de magische dieren’.

Van dit soort boeken word ik altijd erg blij, en dat begint al bij de omslag, lekker druk en vrolijk, veel te veel te zien en mooie kleuren. Ik val dan misschien niet in de doelgroep van dit boek maar daarom is het des de leuker dat ook een volwassene hiervan geniet. Het boekje is niet alleen leuk en grappig het brengt ook een duidelijke boodschap met zich mee ‘iedereen heeft een vriend nodig, niemand hoort alleen te zijn’. Alle kinderen die in dit verhaal voorkomen hebben hun eigen problemen of dingen waar ze aan moeten werken en de magische dieren helpen ze daar een beetje mee. Benni geeft het verhaal in het begin iets verdrietigs waardoor je hem meteen een schouder wilt bieden en zijn vriendje wilt zijn. Het is ontzettend leuk geschreven en wat ook erg leuk en fijn leest is dat de hoofdstukken door kleine tekeningetjes zijn opgedeeld, dus je leest nooit gigantische lange hoofdstukken in één. De tekeningetjes zijn erg grappig en leuk gemaakt en geven dit verhaal echt z’n sfeer mee. Pratende dieren kom je niet vaak tegen in verhalen en dat maakt dit verhaal nu juist zo grappig, het is weer eens iets totaal anders, gelukkig komt het steeds vaker voor in verhalen dat dieren een grote rol spelen, maar allemaal net even anders. En ontzettend leuk boek met een nog leuker verhaal erin.  De manier van schrijven is ook erg fijn, lekker luchtig, speels en vooral erg humoristisch. Zeker een aanrader om voor uw kind (of voor uzelf uiteraard) in huis te halen want het is gegarandeerd genieten geblazen.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401459358
Pagina’s: 208
Prijs: € 12,99

[bol_product_links block_id=”bol_5d107d364a738_selected-products” products=”9200000107730326″ name=”De school van de magische dieren” sub_id=”Margit Auer” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.