Ik kwam donderdag terug van mijn vakantie en kreeg vrijdag meteen al een logee. En hij bleef dan ook nog voor 2 weken. Dat hield in… mijn eettafelstoelen naar mijn slaapkamer en de oude stoelen beneden neer zetten. Alle planten naar mijn slaapkamer en wat uit mijn gang verwijderen om ruimte te maken voor de spullen van mijn logee.

Mijn zus ging namelijk op vakantie, ook naar Frankrijk en zij heeft een kat, Snoepie. En, de naam past goed bij hem, want het is toch een snoepie. Maar goed, normaal ga ik naar haar flat om haar katten eten te geven. Maar helaas heeft mijn zus haar poes Minoes afgelopen maart moeten laten inslapen. Snoepie is vanaf kitten altijd samen geweest met Minoes. En nu blijkt dat hij niet alleen kan zijn.

Het is niet de eerste keer dat haar katten bij mij komen. Alleen tja… al die haren! En dingen veranderen. Daarom heb ik liever geen kat over mijn vloer omdat ik dus, zoals je boven hebt kunnen lezen alles moet aanpassen voor een kat! Maar, het heeft ook wel wat om een kat rond om je heen te hebben en ik wende er ook heel snel aan om tegen Snoepie aan te kletsen.

Maar goed, Snoepie was dus gezellig bij mij. Hij miste mijn zus wel erg de eerste dagen. Dan lag hij onder mijn eettafel naar de voordeur te staren. Algauw kwam hij toch bij mij aan liggen. Ik zorgde ervoor dat hij actief bleef wat niet altijd even gemakkelijk was. Soms gaat hij liggen maar wil dan toch dat je met hem komt spelen, tja… Daarnaast vond ik het soms ook heel lastig om hem niets extra te geven als hij zo zielig naar zijn eetbakje kijkt, die zo leeg was als het maar kon zijn. Maar ja, hij moet afvallen! Nu Minoes er niet meer is, maakt het voor mijn zus gemakkelijker om Snoepie echt afgemeten voer te geven. Want dat was toen het probleem… Snoepie moest afvallen en Minoes moest aankomen, tja… Hoe los je dat op? Maar nadat Minoes overleed heeft mijn zus hem meteen afgemeten voer gegeven. Wel krijgt hij twee keer per week lekker paté en af en toe snoepjes.

Alleen kreeg hij bij mij na 1 week geen snoepjes meer want meneer had bijna het hele zakje leeggegeten terwijl ik aan het slapen was. Meneer voelde zich niet zo happy daarna en had geen trek in zijn voer. Eigen schuld, dikke bult.

Afgelopen zaterdag kwam mijn zus haar geliefde Snoepie weer halen, hij wilde niet mee. Stiekem vond ik dat wel leuk want dan heb ik het goed gedaan en mijn zus vond ook dat hij er wat slanker uitzag. Weer iets waarvan ik dacht, zie je wel, hij is in goede handen bij mij.

Alleen helaas ben ik nu voor de verandering allergisch voor katten geworden. Het is dat ik al hooikoortstabletten slik anders had ik er nog meer last van. Op gegeven moment heb ik ook neusspray gebruikt. Gelukkig kon ik mijn deur heel vaak opzetten zodat hij lekker op mijn balkon kon liggen en ik kamde hem dan ook op mijn balkon en niet in mijn woonkamer.

Toch mag hij begin augustus weer komen, want dan gaat zuslief weer op vakantie. En daarna hoop ik dat hij dan een leuk broertje of zusje krijgt. Dan is hij niet eenzaam meer. Want toen hij weer thuis was bij mijn zus, ging hij meteen naar plekjes toe waar Minoes heel vaak zat of lag. Het is duidelijk, hij mist haar.

Nu staat alles weer op z’n plek waar het hoort, heerlijk!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.