de-smoezels-gaan-op-schoolreis-erhard-dietlEen slijmerig spannend schoolreisje, daar hebben broer en zus Smoezel wel zin in!

Stiekem klimmen ze op de bus waarmee de klas van Geertje naar het enge slot Ravenstein rijdt. ’s Avonds bij het kampvuur vertelt Geertje verhalen over vampiers en ridders met bijlen. En dan is ze ineens nergens meer te vinden! De Smoezels durven te gaan zoeken en bevrijden haar uit de kelder. Omdat ze echte redders in nood waren, mogen ze die nacht blijven slapen.

In De Smoezels gaan op schoolreis gaat Geertje met haar klas op schoolreisje naar slot Ravenstein. Onderweg komen ze broer en zus Smoezel tegen, zij vinden het schoolreisje wel interessant en besluiten stiekem in de bus te kruipen en mee te gaan naar slot Ravenstein. ‘s Avonds is het er erg gezellig, en spannend bovendien, want Geertje weet de meest spannende verhalen te vertellen en iedereen griezelt bij de avonturen van ridders en vampiers. Maar dat is Geertje opeens verdwenen. Broer en zus Smoezel gaan op onderzoek uit en vinden haar in de kelder. Geertje wordt natuurlijk gered door het smoezelige duo en omdat ze zo stoer zijn geweest mogen ze blijven bij het schoolreisje en zelfs een nachtje logeren.

Dit boekje van de Smoezels is een bijzonder leuk boekje uit de serie Hoera, ik kan lezen. Het is een spannend fantasieverhaal voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar, niveau AVI-M4. Het verhaal wordt verteld in duidelijke, eenvoudige woorden, en is verdeeld in zes hoofdstukken. Het boekje is ook zeer geschikt voor kinderen met dyslexie. Op elke pagina wordt het verhaal ondersteund door kleurrijke, tot de verbeelding sprekende illustraties.

Uitgeverij: De vier wondstreken
ISBN: 9789051165814
48 pagina’s
Prijs: € 8,95

 

[bol_product_links block_id=”bol_5a621c6e833a3_selected-products” products=”9200000079154857″ name=”De Smoezels gaan op schoolreis – Erhard Dietl ” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.