de-vijfde-brief-nicola-moriartyAl op de middelbare school waren Joni, Deb, Eden en Trina de beste vriendinnen. Ze deelden altijd alles – roddels, verliefdheden, geheimen. Maar sindsdien zijn hun levens elk een eigen richting op gegaan, en zelfs hun jaarlijkse weekje weg met z’n vieren voelt steeds meer als een verplichting.

Dit jaar heeft Joni een plan: eindelijk weer eens écht naar elkaar luisteren. Elk van hen schrijft een brief, met daarin een geheim dat ze nog nooit met elkaar gedeeld hebben. De uitkomst maakt pijnlijk duidelijk dat ze elkaar lang niet zo goed kenden als ze dachten. Dan ontdekt Joni een vijfde brief, een brief waarin een van hen vertelt hoezeer ze een van haar vriendinnen háát om iets wat jaren geleden is gebeurd, en hoe vaak ze op het punt heeft gestaan haar iets aan te doen.

Wie van hen heeft dit geschreven? En wie kan Joni nog vertrouwen?

In de vijfde brief vertelt Joni het verhaal van haar en haar drie vriendinnen Deb, Trina en Eden. De meiden zijn al vriendinnen vanaf de middelbare school en gaan nu, inmiddels de dertig gepasseerd, elk jaar op vakantie. Joni is zo’n beetje de aanvoerder van het stel en zij regelt dan ook elk jaar hun uitstapje. Deze keer komen ze in een wat saaie omgeving terecht en besluiten er samen iets van te maken. Ze besluiten elke een brief te schrijven. In deze brief vertellen ze hun grootste geheim wat ze voorheen nooit hebben verteld. Joni denkt al snel te weten wie welke brief heeft geschreven, maar dan verschijnt er opeens een vijfde brief. Wie heeft deze brief geschreven?

De vijfde brief is een echt vrouwenboek over vriendschap en geheimen, over hoe vrouwen met elkaar omgaan en ook dat zij nooit iets vergeten, als is het nog zo lang geleden. Het boek kent twee verhaallijnen. Zo volg je de vriendinnen tijdens hun vakantie, maar leef je ook met Joni, die met behulp van een pastoor erachter probeert te komen van wie die vijfde brief is. Een heerlijk spannend boek wat je blijft lezen, want ook als lezer wil je heel graag weten wie die vijfde brief uiteindelijk heeft geschreven.

Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026143298
304 pagina’s
Prijs: € 19,99

 

[bol_product_links block_id=”bol_5a621cd1df2bd_selected-products” products=”9200000079457218,9200000079503639″ name=”De vijfde brief – Nicola Moriarty ” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.