niet-thuis-jacques-vriensHannah woont niet thuis, maar in een leefgroep van zeven kinderen. Allemaal hebben ze hun eigen bijzondere verhaal. Ze kunnen het niet altijd goed met elkaar vinden, maar als het erop aankomt, laten ze elkaar niet in de steek.

Dan vangt Hannah een geheim gesprek op tussen de groepsleiders. Er moet bezuinigd worden in de jeugdzorg en dat heeft ingrijpende gevolgen. Zodra de kinderen erachter komen wat er aan de hand is, verzinnen ze samen een spannend en gewaagd plan.

Hannah kan door omstandigheden niet thuis wonen, maar woont in een gezinshuis samen met nog zeven andere jongeren, ieder zo met elk hun eigen problemen. Op een dag hoort Hannah haar groepsleiders praten over dat het huis wegens bezuinigingen gesloten zal worden. Hoewel de jongeren onderling vaak mot hebben zijn ze er wel voor elkaar wanneer dat nodig is. En dat is niet anders als Hannah hen vertelt wat ze te weten is gekomen. Samen bedenken de jongeren een plan. Zal het hen lukken om hun leefgroep te redden?

Niet thuis is een prachtig boek om te lezen, hoewel het verhaal eigenlijk niet zo leuk is. De kinderen die in de leefgroep wonen hebben al genoeg meegemaakt, ze zitten er immers niet voor niets. Maar het is hun thuis geworden. Als door bezuinigingen de toekomst van het huis in het gedrang komt wordt het veilige thuis wat deze kinderen na veel problemen hebben gevonden bedreigd. Gaandeweg het boek leer je alle jongeren en hun problemen goed kennen. Wanneer de groep het gewaagde plan heeft bedacht en tot uitvoering brengt wordt het boek reuze spannend en kun je het niet meer weg leggen, zo graag wil je weten hoe het afloopt met Hannah, de rest van de jongeren en natuurlijk de leefgroep. Weer een prachtig boek van Jacques Vriens!

Uitgeverij: van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000356126
128 pagina’s
Prijs: € 14,99

[bol_product_links block_id=”bol_5a621f1b92a48_selected-products” products=”9200000075752679″ name=”Niet thuis – Jacques Vriens ” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.