De_Smoezels_vieren_een_verjaardag

De Smoezels maken zich zorgen om hun huisdraak Vuurkontje. Hij is zo stil en verdrietig. Dan krijgen ze een superstinkplan: ze gaan de verjaardag van Vuurkontje vieren en ze nodigen al zijn drakenvrienden uit. Daar vrolijkt hij vast van op! En inderdaad, met Razende Ramon, Blauwe Benno, het Chinese drakenmeisje Barbie- Pangang en alle Smoezels wordt het een lekker smoezelig verjaardagsfeest!
In De Smoezels vieren een verjaardag is de draak Vuurkontje een beetje verdrietig. Alle Smoezelfamilieleden doen hun best om de draak op te vrolijken maar niets lijkt te helpen. Tot ze bedenken dat Vuurkontje wellicht een vriendje mist. De Smoezels besluiten om een verjaardagsfeestje voor Vuurkontje te organiseren en nodigen al zijn vrienden uit. Een vrolijk feest vol bijzondere gasten en leuke spelletjes is het resultaat.

Eerder mochten we De Smoezels en de nieuwe oppas lezen en dat was een daverend succes. Dat was bij De Smoezels vieren een verjaardag niet anders. De Smoezels op zich spreken de kinderen duidelijk aan en met namen als Vuurkontje en Barbie-Pangang kan een lach niet uitblijven. Ook de acties van de Smoezels zijn steeds weer komisch. Zoals ook bij De Smoezels en de nieuwe oppas zijn de tekeningen bijzonder leuk, mooie prenten waarop van alles te zien is, ook naast de verhaallijn. Na deze twee recensies zijn de Smoezels niet meer weg te denken uit ons gezin. De boekjes blijven leuk om voor te lezen of zelf te laten lezen.

Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051162370
Prijs: € 13,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.