dig-if-you-will-the-picture-de-biografie-van-prince-ben-greenmanPrince was een onvermoeibare artiest, muzikaal virtuoos, een kameleon, iemand die gevestigde ideeën over ras en gender omver haalde, de definitie van “identiteit’ herschreef en de rol van seks in de popmuziek nieuw elan gaf. Hij was wervelend, grillig, tegendraads, experimenteel en bijzonder productief. De energie van His Royal Badness leek onuitputtelijk. Tot die tragische ochtend van 21 april 2016.

Muziekjournalist Ben Greenman was elf jaar oud toen Prince hem in zijn greep kreeg, om hem nooit meer los te laten. Hij begon aan deze biografie om “de wond te hechten die de dood van Prince had veroorzaakt, de scheur in de wereld te repareren’. Met de liefde van de ware fan en het scherpe oog van de kritische journalist putte hij uit zijn encyclopedische kennis van Prince’ muziek en de ideeën erachter. Dig if you will the picture werd een unieke collage van het leven, de nalatenschap en de sprankeling van poplegende Prince en zijn verstrekkende invloed op onze cultuur. Greenman slaagt er als geen ander in de magie van Prince in woorden te vangen. Een passend eerbetoon aan een uitzonderlijk talent.

Dig if you will the picture is een biografie van Prince. De helaas te vroeg overleden poplegende was geniaal in zijn muziek, maar daarnaast een pionier op het gebied van heilige huisjes omver schoppen. Denk aan zijn onuitputtelijke energie en zijn aparte, vaak rebelse ideeën over seks in de popmuziek. Of hoe hij tijdens zijn optredens vaak zijn shirt uittrok en met ontbloot bovenlichaam zijn concert voortzette. Prince was een zeer veelzijdig persoon, van muziek tot film, want wie zag nou niet die klassieker Purple Rain, waar hij naast een staaltje acteerwerk ook de titelsong voor maakte én zong.

Zo uniek en apart als Prince zelf was, zo is ook deze biografie, van de cover tot de rug. In dit boek staan enkele wetenwaardigheden over His Royal Badness, maar gaat vooral over zijn muziek. Deze biografie beperkt zich echter vooral tot de vele songteksten en betekenissen daarachter. Een gemiste kans is dat er niet erg veel achtergrond informatie in het boek staat en ook geen foto’s. Vooral dat laatste is erg jammer. Voor de echte fans is Dig if you will the picture natuurlijk een onmisbaar item in de collectie van The Symbol, hoewel het geen uitgebreide biografie over de artiest zelf is.

Uitgeverij: Spectrum
ISBN: 9789000357765
320 pagina’s
Prijs: € 25,00

[bol_product_links block_id=”bol_5a621d71469e6_selected-products” products=”9200000075752504,9200000075789135″ name=”Dig if you will the picture – De biografie van Prince – Ben Greenman ” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.