Dit jaar doe ik niet mee aan boekuitdagingen. Ik heb bij de uitdaging van 2016 en 2107 nog 1 openstaan, het betreft de categorie’ een boek dat ik al jaren in mijn kast heb staan maar nooit heb gelezen’. Er staat 1 al zo’n 19 jaar ongelezen in mijn kast. Ik heb een begin gemaakt, maar het is niet een boek dat ik zo even lekker weg lees. Ik moet erg wennen aan het taalgebruik. Ik kan met gemak Engels lezen maar dit is een mengsel van oud Engels en lokale spreektaal Engels. Met oud Engels gaat het op zich wel goed, maar ik heb soms het idee dat ik een code moet kraken met die spreektaal. Maar ooit op een dag kan ik eindelijk het boek in de kast zetten en zeggen, ja nou heb ik die gelezen!

Verder wil ik gewoon eigenlijk mijn oneindige nog te lezen stapel weg werken, gaat me dat lukken…?? Tijd zal het leren. Weet je wat nog de ergste was, toen ik een boek uit had durfde ik nog te zeggen, ik heb niets om te lezen! Serieus! Maar het was meer van, waar heb ik zin in? In welk genre heb ik zin? Engels of Nederlands? Eigen of geleend boek? Dik of dun boek? Teveel keuzes en ik heb ze allemaal! Uiteindelijk pakte ik een dun Engelstalig boekje in de hoop dat ik daarna wel wist wat ik wilde lezen, nope! Dus pakte ik maar een geleend boek, want uiteindelijk willen mijn vrienden hun boeken ook wel weer terug hebben.

Toch is het wel heerlijk dat ik zoveel keuzes heb dat ik gewoon niet weet waar ik moet beginnen! En het feit dat ik zo’n oneindige wensenlijst van boeken heb die ik graag zou willen lezen, of willen lenen. Wat een heerlijke hobby is dit zeg!

Nou, ik ga maar weer even voor mijn kast staan en kijken waar ik zin in heb.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.