win-het-boek-dragon-duma

Na de laatste afgeslagen aanval van de Morbiden is hun meester furieus. Nieuwe plannen om de macht over te nemen worden gesmeed. Met de overstap naar Drägan Duma is Jill ontsnapt aan haar roerige bestaan op aarde. Ze durft weer voorzichtig te genieten van het leven, maar al snel breken er duistere tijden aan op deze parallelle wereld. Jill lijkt aangewezen om de leidster van Dragon Stone op te volgen, maar is zij wel Zij Die Hoort, zoals beschreven in de profetieën? Een Wijze van het Woud vertelt haar over een verrader tussen de mensen die zij net geleerd heeft te vertrouwen. Wie in haar omgeving spant er samen met de vijand?

De strijd tegen de Soulsnatcher en zijn Morbiden barst in alle hevigheid los en onwaarschijnlijke bondgenootschappen moeten worden gesloten om deze oorlog te kunnen overleven.
In het tweede deel van Patty van Delfts spannende trilogie Drägan Duma volgen gebeurtenissen elkaar razendsnel op. Verlies, moed, verdriet en haar moeilijke relatie met Skylar veranderen het examenjaar van de zestienjarige Jill in een chaotische achtbaan van belevenissen. 

De morbiden en hun meester zijn plannen aan het smeden om de macht over Drägan Duma te krijgen. De Scaleles, Dash, komt bij Jill terecht en wijst haar op de soulsnatcher. Scaleless zijn zogezegd mislukte draakjes in dienst van de morbiden en de soulsnatcher. Meteen in dit begin neemt Jill een besluit dat op zijn zachts gezegd niet erg gewaardeerd wordt door de clanleden van Dragon Stone. Maar kon ze anders dan? Er staat in de profetie dat ze moest luisteren naar stemmen die ze niet wil horen. Niet alleen haar beslissing zorgt voor veel onrust, ook de profetieën van de wijze van het woud doen er een schepje bovenop met de voorspelling dat ‘zij die hoort’ wordt verraden door iemand die ze vertrouwt’ maar wie is dat dan? Een vriend, haar vriend Skylar, een leraar, het kan iedereen op Dragon Stone zijn. Morbiston is een slecht verliezer en verzint een nieuwe list om Jill te pakken te krijgen. Aanvallen komen onverwachts en delen grote verliezen uit. Om de soulsnatcher te kunnen verslaan zullen Jill en Skylar iets moeten ondernemen, maar hoe dat afloopt? Daar moeten we helaas nog een jaartje op wachten tot het derde deel verschijnt.

Dit deel begint weer ontzettend goed. Het geeft je meteen het idee van gevaar dat er in dit deel gaat dreigen. Hoe lang geleden het ook is dat ik deel één heb gelezen, door de schrijfstijl van Patty, die zo snel, meeslepend en beeldend is, word je er meteen weer helemaal in meegezogen. Het is ontzettend spannend en laat je niet los, ik kon het bijna niet wegleggen tot het uit was. Het enige dat (voor mij) soms het verhaal een beetje onderbrak waren de teksten in de ‘Drägan Duma’ taal, je wilt meteen weten wat er staat en gaat dan achter in het boek kijken wat er precies staat (omdat daar staat wat welk woord betekent). Er wordt in de zinnen erna meestal wel duidelijk wat er in die tekst staat maar toch leidt het een beetje af. Maar dat is het enige puntje en niet eens écht kritiek. Dit was echt weer genieten met alle avonturen, prachtige draken en spanning die zo ontzettend mooi en beeldend omschreven worden. Met spanning en genot wacht ik op het derde en laatste deel van deze tot nu toe zo geweldige trilogie. Weer een pareltje van de bovenste plank als ik me zo mag uitdrukken.

Uitgeverij: Celtica Publishing
ISBN: 9491300245
Pagina’s: 325
Prijs: € 17,50

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.