Drakenbloed – Pepper Kay

Het bloed van de draak is heet als vuur en dringt via de snee die de nagel heeft veroorzaakt Tessa’s lichaam binnen. Ze voelt hoe het vuur zich als een koortsaanval door haar hele lijf verspreidt. De confrontatie met de draak vormt het begin van een reeks gebeurtenissen waar Tessa geen invloed op heeft. Ze komt terecht in een andere wereld.
Een wereld met magie. De mensen die ze daar ontmoet, proberen haar een taak op te dringen. Iets waar Tessa niets van wil weten. Het enige wat zij wil, is naar huis om haar leven als archeologe weer op te pakken. Gaandeweg wordt het Tessa echter duidelijk dat ze geen keus heeft. Er is geen weg terug, ze wordt in een bepaalde richting gedwongen en zal de strijd moeten aangaan. Een strijd op leven en dood.

Wanneer Tessa bijkomt nadat ze in de piramide bewusteloos is geraakt, staat ze op een rotsplateau en gaat op onderzoek uit, want één ding weet ze zeker, als ze hier op het plateau blijft zonder beschutting en rantsoen gaat ze dood. De eerste die ze ontmoet en die ook meteen haar redder in nood blijkt te zijn is Lennert, hij verteld dat ze in Medinië is. Tessa denkt en hoopt nog steeds dat ze droomt en straks in de piramide weer wakker wordt. Maar wanneer ze na al die jaren van bewaren eindelijk de brieven van haar biologische ouders leest die in het testament van haar overleden adoptieouders zaten bekruipt haar een angstig voorgevoel dat dit geen droom is maar werkelijkheid.
Lennert is bang voor de magische krachten in het land en brengt Tessa daarom naar een vriendin, Nadia. Samen met Madia probeert Lennert om Tessa wegwijs te maken in Medinië maar vooral om haar te overtuigen dat er een uiterst belangrijke maar ook wel degelijk gevaarlijke taak voor haar is weggelegd in Medinië. Tessa wil hier echter helemaal niets van weten en het enige dat zij wil is naar huis, weg uit dit vreemde land of wat het ook is. Veel mensen die in Medinië wonen weten van de strijd die eraan zit te komen maar wantrouwen de plotseling opgedoken jonge dame die hier overduidelijk niet vandaan komt. Er ontstaat verdeeldheid tussen de mensen die voor en tegen haar zijn en dat levert extra gevaar op voor de strijd die Tessa uiteindelijk zou moeten gaan leveren.

Meteen vanaf het begin grijpt het verhaal je vast en neemt je mee naar Medinië. De spanning zit er meteen in en houd dit ook het hele verhaal door vast. De spanningsboog loopt als een rode draad door het verhaal, en blijft je elke keer weer meenemen. Als je denkt “rust” en ontspanning te krijgen met dit boek kom je bedrogen uit, het is een erg spannend, lief maar ook soms erg treurig verhaal. Het eind is erg teleurstellend, niet vanwege verkeerde spanning of schrijfstijl maar door wat er met Tessa gebeurt, je leeft namelijk zo intens mee met Tessa en haar vrienden in Medinië dat het eind als een schok komt. De titel doet je denken dat het verhaal over draken gaat maar dat is niet zo, het gaat voornamelijk over Tessa die in de wereld terecht komt waar de draken woonden.
Dit doet echter niets af aan de kracht van het verhaal, er komen wel degelijk draken in voor maar niet als hoofdrol. De schrijfstijl van Pepper is uiterst vermakelijk en leest heerlijk weg.

Uitgeverij: Books of Fantasy
ISBN: 9460860532
Pagina’s: 245
Prijs: € 16,95

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.