downloads

ALLES ZAL TOT EEN EINDE KOMEN
Een verwarde jongeman struint over een verlaten asfaltweg zonder enig idee wie hij is, of hoe hij daar is gekomen. Een reeks vreemde gebeurtenissen laten hem gissen naar de waarheid omtrent hemzelf en zijn verleden. Dan krijgt hij een briefje onder ogen, dat het begin markeert van zijn zoektocht naar de waarheid: “56 Mainstreet. Calvany. De plek waar je de eerste keer bent gestorven… “

Ver weg, in Territoria, is het inmiddels vier jaar geleden dat de duistere godheid Tartaros werd bevrijd. Vrijwel niets of niemand is aan de gruwelijke wraak van de duistere krachten ontsnapt. De kleine groepen overlevenden worden opgejaagd en afgemaakt. Cindy, Julia en Anna hebben zich bij één van die groepen aangesloten en doen hun best te overleven. Als ook hun laatste schuilplaats wordt overvallen door demonen en ze de kille wereld in worden gestuurd, komen ze erachter dat Tartaros het gemunt heeft op nog een wereld; de Aarde. En hij zal geen middel onbenut laten om er te komen.

In dit vervolg op ‘De kettingen van Amrath’ kom je helaas weer in alle vaart terecht in dezelfde duistere dorre wereld. Niemand is te vertrouwen en iedereen doet wat diegene denkt dat goed is om zichzelf te redden, een enkeling geeft wel om het welzijn van de groep en doet er dan ook alles aan om iedereen een veilig heenkomen te geven, helaas kan niemand overwinnen in deze wereld.
Nog steeds heerst de strijd tussen de zussen Cindy en Anna over wie wat voor aandeel in de afgelopen strijd heeft gehad. Toch zorgen de zussen er samen voor dat Julia zo veilig als mogelijk bij ze is. Wanneer bijna alles verloren is komen ze terecht in een andere wereld op een eiland dat op het eerste gezicht veilig lijkt en een goede plek om op krachten te komen, maar niets is minder waar. In deze wereld is alles namelijk gedupliceerd, het maakt niet uit welke kant je op kijkt of op loopt je komt altijd op dezelfde plek uit waar je bent begonnen. De herinneringen aan je leven ervoor verdwijnen en je herinnert je niets daarvan, alleen Cindy en priester Zyke schijnen dit door te hebben en het te kunnen onderdrukken, de rest van de groep lijkt wel betoverd door het eiland en sputteren zichtbaar tegen wanneer Zyke en Cindy willen zorgen dat ze er weg komen. Wanneer ze eindelijk van die wereld weg zijn en weer in Territoria terug zijn begint de ellende pas echt.
Niets gebeurd zonder reden daar zijn ze ondertussen wel achter. Tartaros heeft zijn weg naar Territoria gevonden en zal spoedig zijn intrede maken in de wereld zoals wij die kennen, en dan? Dan is echt alles verloren of is er nog kans op een wonder en worden zijn vernietigende plannen verijdeld? Erg rooskleurig ziet het er allemaal niet uit, niemand lijkt sterk genoeg om Tartaros te verslaan.

In dit zinderende vervolg is de spanning weer in alle hevigheid opgepakt en ga je verder waar je gebleven was bij deel één. De schrijfstijl is weer net zo pakkend als het eerste deel en sleept je wederom mee naar Territoria en zijn vreselijke bewoners. Hoe het allemaal afloopt is bijzonder te noemen en niet verwacht… of toch wel? De schrijfstijl van J. Sharpe is pakkend, vlot en intens te noemen, zijn verhalen pakken je vast vanaf de eerste bladzijde en laten je (zelf na het dichtslaan van het boek) niet meer los.

Uitgeverij: Zilverspoor
ISBN: 949076731X
Pagina’s: 208
Prijs: € 17,95

 

 

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.