drakenzieler

Naast de ‘Lege vallei’, de sterftegrond van de Draken, staat de Drakenburcht. Hier wordt elk jaar een Proeve gehouden. Fenna doet dit jaar een poging en slaagt. Tijdens haar opleiding blijkt ze uitzonderlijk sterk te zijn en ze wordt geselecteerd om Drakenzieler te worden.

Wat Fenna niet weet is, dat de Drakenburcht en het Koningshuis achter de schermen jacht maken op een mysterieuze groepering die zichzelf ´De Kring´ noemt. In deze samenleving, waar Draken en mensen al honderden jaren in harmonie samenleven, slacht de Kring op gruwelijke wijze de ene na de andere Draak af en steelt hun zielen.Het verraad bereikt ook de Drakenburcht. Tijdens een gevaarlijk ritueel wordt Fenna in de val gelokt. Ze weet zich echter met haar geest vast te klampen aan de ziel van haar monsterlijke belager.

Fenna kan niet meer gered worden, dat beseft ze. Maar ze kan in de haar nog resterende tijd wel van doorslaggevend belang zijn in de komende strijd. Helaas blijkt de tegenstander vele malen sluwer dan gedacht…

Fenna heeft het behoorlijk zwaar thuis bij haar vader, of nou ja thuis? In het huis waar ze woont dan, want thuis zal ze zich er nooit voelen.
Nadat ze voor de zoveelste keer door haar vader te grazen is genomen is ze het zat en vlucht ze het huis uit richting ‘Drakenburcht’.
Elk jaar wordt daar namelijk een proeve gehouden en Fenna is vastbesloten om die te doen en te halen maar wanneer ze daar aankomt stuit ze op behoorlijk veel verzet omdat ze een meisje is.
Fenna laat zich echter niet zomaar even aan de kant schuiven en mag na veel protest de proeve doen omdat ze het toch nooit zal halen.
Hiermee begint ze haar nieuwe en vooral zelf gekozen leven in de ‘Drakenburcht’.
Nadat ze erkent wordt als leerling van ‘Drakenburcht’ leert ze al snel een lieve jongen kennen die Arlan heet, hij laat haar van alles zien en leert haar veel over de gewoontes in ‘Drakenburcht’.

Fenna is uitverkoren om een zogeheten ‘Drakenzieler’ te worden, echter wanneer ze een hulp-roep krijgt van een gewonde draak en hem te hulp schiet gaat het anders dan geplant, ze beland in de schemerwereld. Haar enige houvast met deze wereld de draak die haar erin geluisd heeft is.

Dit is niet het typische ‘Feel-Good’ draken sprookje dat je graag zou willen lezen, op een goede mooi uitgewerkte manier heeft het verhaal een behoorlijke donkere kant en juist dát maakt dit verhaal juist ‘One of a kind’.
Het verhaal gooit je werkelijk alle kanten op, Fenna bereikt dingen die geen leerling op ‘Drakenburcht’ ooit bereikt heeft en je springt het spreekwoordelijke gat in de lucht, vervolgens overkomt Fenna iets waardoor de moed je weer in de schoenen zakt en je jezelf afvraagt hoe dit ooit nog goed gaat komen en óf dit überhaupt nog goed kan komen, maar ondanks alles blijft de wilskracht, vindingrijkheid en doorzettingsvermogen van Fenna je gedurende het hele verhaal aangrijpen en hoop geven.
Het verhaal heeft wendingen die je niet aan ziet komen omdat je daar niet op bedacht bent.
Halverwege het verhaal verdenk je zo’n beetje iedereen van een dubbele agenda en slechte bedoelingen, maar je zult echt door moeten lezen tot het eind om erachter te komen of je vermoedens kloppen of niet.
Een fantastisch debuut en ik zit met smart en hevig verlangen te wachten op deel twee van deze veelbelovende trilogie.

Uitgeverij: Zilverspoor
Pagina’s: 356
ISBN: 9490767670
Prijs: € 19,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.