9200000021970702
Audrey is net begonnen met haar nieuwe baan.
Op de eerste dag ontmoet ze Tim. Ze valt als een blok voor hem.

Wat Audrey niet weet, is dat Tim en zijn tweelingbroer Bas in het geheim een reality-tv-programma maken.
Voor het programma moeten ze daten met een meisje en haar laten geloven dat ze een en dezelfde persoon zijn.
Audrey is de ideale kandidaat, tot Tim ook verliefd op haar wordt. Hij krijgt het steeds benauwder van de situatie, maar er is geen weg meer terug.
Wie wordt de winnaar van de show?

Audry heeft na haar studie de nodige sollicitatie brieven verstuurd voor baantjes vlakbij huis zodat ze lekker op de fiets kan omdat ze een complete ramp is met de auto, dat draaide echter allemaal op niets uit dus zoekt ze het verder weg van huis en uiteindelijk maar gewoon in de provincie.

Wanneer ze bij haar eerste sollicitatie gesprek meteen word aangenomen en doorgestuurd naar een bedrijf genaamd D&D Agency krijgt ze een beetje de kriebels, dat ging wel héél gemakkelijk.

Bas en Tim zijn een ééneiige tweeling die niet van elkaar te onderscheiden zijn, ze hebben net een contract bij Eric getekend om een reality show te maken.
Bas is helemaal in de wolken want ze kunnen een klap met geld verdienen door het contract dat ze net getekend hebben, Tim echter is een stuk sceptischer en als de dood dat er iets fout gaat.

Audry haar eerste werkdag is een drama, de vrouw die haar sollicitatie heeft gedaan had het over zeep pompjes bijvullen en reparaties doorgeven, maar de werkelijkheid is toch schrikbarend anders en ze bakt er niets van.
Haar collega en degene die haar moet inwerken is Martine en de feeks van kantoor.
Martine is namelijk net bij haar vriend weg en zit met een tamelijk onverkoopbaar huis, die frustratie neemt ze mee naar haar werk.

Wanneer Audry Tim op het werk ontmoet op haar eerste en behoorlijk frustrerende werkdag, voelt ze meteen een bepaalde aantrekkingskracht en kan ze haar geluk niet op met zo’n leuke collega.
Tim vraagt Audry mee om te gaan lunchen en ze voelt zich meteen opleven op deze vreselijke dag, hij vraagt haar zelfs of ze mee wil doen aan een reality programma die hij aan het maken is, natuurlijk wil ze dat geweldig toch wie weet word ze nog een BN’er.

Bas vermaakt zich prima met het project in tegenstelling tot Tim, die stiekem toch wel een beetje verliefd op Audry is geworden terwijl dat dus absoluut niet de bedoeling is.
Toch loopt het project op rolletjes, leuke date’s, goede opnames en vooral het feit dat Audry niets doorheeft is natuurlijk helemaal geweldig. Kom maar op met dat geld.

Op een dag komt er een potentiële koper voor Martine haar huis, wanneer hij weg is vind ze een belangrijk document dat hij heeft laten vallen over een of ander project waar hij mee bezig is, Martine legt het in de la van het dressoir want misschien komt het nog van pas.

Wanneer Martine en Audry na een lange dag werken samen vast komen te zitten in de lift moet Audry haar rustig zien te houden omdat Martine last heeft van claustrofobie.
Audry probeert simpelweg een gesprek aan te knopen met Martine over luchtige dingen, maar wanneer Martine begint te vertellen over de verkoop van haar huis zakt de lift onder Audry’s voeten vandaan.

Reality shows zijn altijd heerlijk om te zien, hoe grappig is het wel niet als iemand ergens met open ogen instinkt, daar word in dit boek een duidelijk beeld van gegeven en zo leuk is het niet voor het ‘slachtoffer’.
Je krijgt van verschillende kanten het verhaal te lezen die in verloop van het verhaal bij elkaar komen, je leest namelijk niet alleen over Audry en Tim op de werkvloer maar ook over het leven van Martine en haar onverkoopbare huis, over Nicky en Audry als vriendinnen en natuurlijk onmisbaar, de twee onbetrouwbare jongens Bas en Tim met hun project.

Wat erg goed gedaan is in dit verhaal is dat de werkelijkheid niet uit het oog word verloren, Audry heeft wel degelijk door dat er iets niet klopt en Nicky, haar vriendin, bevestigd dit maar al te graag maar helaas is het cliché liefde maakt blind maar al te waar in dit verhaal en wil Audry het eigenlijk niet inzien.

Vanaf het begin af aan is het een boek waar je er heerlijk op los kunt fantaseren over hoe het allemaal gaat aflopen, halen de jongens het geld binnen of gebeurd er iets waardoor Audry ineens ‘wint’.

Het verhaal is goed en lekker breed opgebouwd en de spanning zit er vanaf het begin af aan al goed in.
Een echte Chicklit om lekker op de bank mee de avond door te brengen.

Uitgeverij: Sijthoff
ISBN: 9021809737
Pagina’s: 283
Prijs: € 14,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.