Het WK van A tot Z – Hans-Jörgen Nicolaï

Welk land eindigde net als Nederland vier keer bij de beste vier op WK-eindronden, maar werd nooit wereldkampioen?
Welke twee clubs leverden de meeste spelers (dertien) voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika?
Ruud Gullit haakte kort voor het WK van 1994 af. Welke speler kreeg vervolgens het rugnummer 10 van bondscoach Dick Advocaat?

Het zijn weetjes die iedere voetballiefhebber paraat moet hebben. Hans-Jörgen Nicolaï is er als feitenkenner van het internationale voetbal een meester in. Met het WK in Brazilië voor de deur presenteert hij een boek vol trivia, anekdotes, quizvragen, weetjes, lijstjes en feiten. Oranje is deze zomer weer het gesprek van de dag.

Indien u als modale voetballiefhebber op de been wilt blijven tijdens de dagelijkse discussies op het werk, in het café of thuis, kunt u Het WK van A tot Z geen dag missen. Extra aandacht is er voor de legendarische Oranje-elftallen van 1974, 1978 en 2010. Alle drie teams haalden de finale, maar moesten genoegen nemen met de tweede plaats.
Na het bestuderen van dit standaardwerk weet u zelfs meer van het internationale voetbal dan Louis van Gaal. Dat lijkt me de ultieme reden het boek te kopen.

Johan Derksen

Met zijn allen zitten we aan de buis gekluisterd, want het WK is begonnen! Voor tussen de wedstrijden door maakte Hans-Jörgen Nicolaï, dé feitenkenner van het internationaal voetbal, Het WK van A tot Z. Werkelijk alles komt aan bod, want Het WK van A tot Z is een zeer uitgebreid boek vol weetjes en feiten over het internationale voetbal en het WK.
Naast de nodige informatie is dit complete voetbalboek aangevuld met mooie foto’s. Alles rondom het internationale voetbal komt aan bod. Door middel van anekdotes, lijstjes en feiten gaat Hans-Jörgen terug de geschiedenis in en geeft zo een totaal beeld van het WK door de jaren heen. Ook ontbreken natuurlijk de hoogte- en dieptepunten van onze eigen oranje-elftallen niet.

Het WK van A tot Z is een mooi verzamelwerk wat eigenlijk elke voetballiefhebber in zijn boekenkast moet hebben. Geen verstand van voetbal? Ook dan is Het WK van A tot Z een must-read, want na het lezen van dit complete overzicht ben je helemaal op de hoogte wat betreft het WK en het internationaal voetbal. Het WK van A tot Z bevat naast de nodige informatie ook een aantal quizvragen. Leuk, want hiermee kun je handig kunt testen of je medesupporters écht zoveel weten van het WK als ze zeggen.

Uitgeverij: Voetbal International
ISBN: 9789067970563
400 pagina’s
Prijs: € 19,95

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.