Een vlaag van waanzin - Corine Hartman

Ik zou alles, alles voor haar doen, altijd. Ze hoeft maar een kik te geven en ik ren voor haar. Het kan niet waar zijn dat ze zomaar zegt: ik ga bij je weg. Het mag niet. Alles zal ik uit de kast halen om dat te voorkomen. Alles.

Voor de buitenwereld vormen ze een perfect gezin: Anthonie en Romée van Baerle en hun drie kinderen. Ze wonen in een villa met zwembad. Hij is een succesvolle ondernemer, zij een toegewijde yogalerares. Maar dan krijgt Anthonie van zijn vrouw te horen dat ze hem gaat verlaten. Romée is verliefd op een ander en wil een tijdje op zichzelf gaan wonen om afstand te nemen.
Die nacht vermoordt Anthonie zijn vrouw.
Dit is zijn verhaal. En het hare.

Anthonie en Romée zijn gelukkig getrouwd, hun gezin draait goed en samen zijn ze gelukkig. Althans, dat denkt Anthonie. Want hoewel hij hard werkt en Roméé alles wil geven wat ze wil blijkt Romée hun huwelijk toch iets anders te beleven dan Anthonie. Het boek begint met een proloog waarin Anthonie in de gevangenis zit en zijn daden overdenkt. Spannend, want hiermee wordt de toon voor het verhaal meteen gezet. In de loop van het boek worden de barstjes in hun huwelijk steeds meer zichtbaar als het succesvolle reclamebureau van Anthonie het zwaar krijgt. Daarnaast zit Romée met een geheim dat zij niet kan delen met Anthonie. Gaandeweg verliezen ze elkaar en een scheiding lijkt de enige optie. Althans voor Roméé, dat Anthonie hier anders over denkt wordt op een wel heel pijnlijke manier duidelijk.

Een vlaag van waanzin is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het is geen verhaal vol actie en geweld, maar dat maakt het juist des te spannender. Het idee dat Romée en Anthonie in een schijnwereld leven, dat alles voor de buitenwereld pais en vree lijkt zorgt net voor kippenvel. Het zouden zo je buren kunnen zijn. Een verhaal wat je meetrekt door de manier waarop je wordt meegenomen in hun huwelijk en waar het eindigt. Onvoorstelbaar hoe iemand tot zo een daad kan komen. Maar na het lezen van Een vlaag van waanzin ergens ook begrijpelijk. Anthonie is geen die-hard moordenaar, maar hij begaat zijn daad in een vlaag van waanzin, en dat maakt dit boek juist zo spannend en apart.

Uitgeverij: Cargo
ISBN: 9789023494195
288 pagina’s
Prijs: € 18,90

[bol_product_links block_id=”bol_56b87e2dd7762_selected-products” products=”9200000051581520″ name=”Een vlaag van waanzin – Corine Hartman” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.