‘Een ei! Wat doe je hier, Ei?’

Stel je voor dat je een ei vindt, midden in de sneeuw en het ijs. Dan moet je natuurlijk op zoek naar iemand die het uit wil broeden…

Dat is het begin van een bijzondere reis over de wereld.

In Ei moet uit reist een jongen de hele wereld over om een dier te vinden dat een achtergelaten ei kan uitbroeden dat hij in de sneeuw heeft gevonden. Hij zoekt en zoekt en komt allerlei dieren tegen, maar ze zijn te groot of te klein, of ze nemen het niet serieus genoeg. Geen enkele kandidaat is goed genoeg voor zijn ei.

Tijdens zijn reis om de wereld heeft hij zijn ei stevig vast en uiteindelijk blijkt hij de aangewezen persoon te zijn, wat resulteert in een levenslange band tussen kind en dier.

Ei moet uit is een avontuurlijk verhaal over de zoektocht van een jongen en zijn band met een ei. De illustraties zijn speels, maar qua kleurgebruik zeker natuurgetrouw. De natuur is prachtig mysterieus en bijna magisch op sommige prenten.
Tijdens zijn zoektocht leren kinderen het verschil tussen zwaar en licht, koudbloedig en warmbloedig, groot en klein. Daarnaast zien ze allerlei verschillende dieren van over de hele wereld, de één nog schattiger dan de ander.
De jongen heeft een rugzak bij zich, wat op zich ook logisch is gezien hij steeds andere kleding draagt tijdens zijn wereldreis. Dit soort details worden echter vaak vergeten, en worden zeker gewaardeerd door kinderen die nou eenmaal een oog hebben voor dit soort dingen.
Er worden korte eenvoudige zinnetjes gebruikt, waardoor het boek ideaal is voor kleine kinderen. Het is een prachtig avontuur om samen met je (klein)kind te beleven. Met een verrassend einde dat iedereen zal weten te verbazen!

Ei moet uit is een perfect boek voor kleine natuur- en dierliefhebbers en sluit mooi aan bij Pasen.

Over de auteur:
Mariken Jongman schrijft jeugdtheatervoorstellingen en speelt en zingt daar zelf ook in. Bij Lemniscaat verschenen onder meer het prentenboek Wasbeer en Otter redden een rups en de veelgeprezen jeugdboeken De opmerkelijke observaties van Rits, Kiek en ADLEV.

Over de illustrator:
Marieke ten Berge is opgeleid als ontwerper bij een trendbureau in de home- en decoratiebranche. Haar grote liefde is illustreren in de breedste zin van het woord. Ze woont in een oude boerderij, en waar vroeger koeien stonden werkt ze nu aan kinderboeken. De natuur is Mariekes belangrijkste inspiratiebron.

Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047708971
Pagina’s: 26
Prijs: €14,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.