Vorig week woensdag kreeg ik een telefoontje van de teamleider van de school waar ik stage heb gelopen. Of ik even wilde invallen op donderdag en vrijdag. Natuurlijk, super! Dit keer als collega en ik word ervoor betaald, dat is helemaal een super gevoel.
Niet leuk voor een collega dat zij thuis zit met veel pijn, maar ik was blij weer even aan het werk te kunnen. Ook nog op een school waar ik mij thuis voel. Mijn hoofd werd hyperactief toen ik woensdagavond naar bed ging. Fijn om te kunnen helpen en wat te kunnen doen. Daarnaast samen werken met een collega met wie ik ook nog regelmatig contact heb, ook erg leuk.

Donderdagochtend liep ik de school binnen, niet iedereen wist dat ik kwam. Dus dat was een leuke verrassing. Ik moest invallen op groep 3, de groep die ik al kende. Ook erg fijn om gewoon bij je oude groep in te mogen vallen. Samen met mijn collega hebben we even gekeken wat de kinderen vandaag moesten doen. Het was fijn om op die manier bezig te zijn.

De kinderen waren blij verrast. Eentje kwam zelfs mij een knuffel geven en zeggen, zo blij dat je er weer bent juf Paulien. Altijd leuk om te horen. Algauw waren ze aan het werk en het was net of ik nooit weg ben geweest. Het was voor mijn collega ook fijn dat ik er was. Want zij kent de kinderen nog niet goed genoeg. Zij zou na de kerst twee ochtenden op die groep werken. Maar door de lockdown is daar er natuurlijk niets van gekomen. Ik ken de kinderen dus dat was fijn voor haar en zo zijn we de ochtend goed doorgekomen. Wel moest ik omschakelen qua tijden. Want door de nieuwe maatregelen zijn er nu drie pauzegroepen. Daardoor hadden wij op andere tijden pauzes. En ook als personeel moest je gewoon je pauze in je eigen lokaal houden. Dus dat was even wat minder.

In de middag werkte ik samen met een andere collega, ook heel fijn. En ik keek uit om de volgende dag weer terug te komen. Halverwege de middag riep de teamleider mij even. Helaas, ik mocht niet werken en kreeg niet betaald. Want mijn VOG (verklaring omtrent gedrag) was niet correct. Op de oude staat namelijk stagiaire en daardoor krijg ik het niet betaald en mag ik niet ingezet worden. Dat was echt een domper! Niet alleen voor mij maar ook voor de teamleider. Want nu moest hij gauw wat anders regelen. De organisatie heeft aanvraag ingediend voor VOG, later in de middag kreeg ik een mailtje om de gegevens door te nemen en te betalen.

Vrijdag kon ik niet gemakkelijk over mijn teleurstelling heen stappen. Ik had mij er echt op verheugd om twee dagen even lekker bezig te zijn. Maar helaas. Zaterdag lag de VOG al in mijn brievenbus, sneller dan ik dacht! Ik heb meteen de teamleider geappt en maandag geef (gisteren dus) ik die af. Dan is alles rond. Hopelijk mag ik dan weer gauw een keer invallen.

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.