eiland-in-de-drup-elle-lepoutre-marianne-eijgendaalAl wekenlang regent het op Keila’s zwevende eiland. De machine die het water weg kan pompen is stuk. Het eiland overstroomt! Wanneer Keila’s beste vriend Jon verdwijnt en haar rivaal Maximus zich vreemd gedraagt, wordt het tijd om in actie te komen. Kan Keila het eiland redden?

Maximus zette een zwembril op en strekte zijn armen breeduit.
Keila schoof zo ver mogelijk bij hem vandaan.
‘Let op dat je niet in de zwarte plas duikt,’ fluisterde hij.
Keila vroeg zich af of ze hem goed verstond. ‘De zwarte plas?’
Hij keek duister. ‘Dan verdwijn je.’

Eiland in de drup begint direct spannend als Keila meedoet aan een zwemwedstrijd. Voordat Keila op het eiland woonde won Maximus altijd de zwemwedstrijd, maar Keila blijkt net iets sneller en wordt kampioen. Ondertussen blijft het maar regenen op het eiland en stijgt het water. De Vorstin is op zoek naar de oorsprong van de regen, maar in de tussentijd moet er iets gebeuren. Aangezien Keila de beste zwemmer van het eiland is vraagt Blauwe Man haar om de schuif bij het pompstation open te zetten zodat het water weg kan. Maximus komt helpen en het lukt om de schuif open te zetten. Maar het blijft regenen en het water zakt niet weg. Dan is Jon jarig en het is feest. De meester geeft hem een saaie doos, althans dat denkt Jon, en hij zet de doos weg. Na het feest worden Jon en Keila toch wel nieuwsgierig en maken de doos open. Op het eerste gezicht zijn het een paar saaie laarzen. Tot Jon ze aantrekt. Keila trekt aan een touwtje dat aan de laarzen hangt en opeens blijken het raket laarzen te zijn. Jon staat bij het raam en vliegt weg, ver uit het zicht van Keila. Een lange zoektocht naar Jon volgt en brengt Keila bij het pompstation. Daar treft ze niet Jon maar Maximus aan en hij doet erg vreemd. En hij blijkt ook meer te weten over het kapotte pompstation. Hij neemt Keila mee naar De Magische Plas en zegt haar als ze erin springt, ze zal uitkomen waar ze wil. In het voorgaande deel is Keila samen met haar moeder op het eiland terechtgekomen, haar vader en broertje zijn achtergebleven. Keila springt in De Magische Plas en komt terecht bij haar vader en broertje, samen bouwen ze aan een raket om Keila te gaan zoeken. Keila verstopt zich in de raket en uiteindelijk gaan ze met zijn drieën op weg naar het eiland. Helaas komen ze op het verkeerde eiland terecht, maar daar vinden ze wel Jon. Er is veel creativiteit nodig om alsnog terug te keren naar het eiland, maar het lukt. Keila’s vader weet bovendien het pompstation te repareren en binnen korte tijd zakt het water en komt alles toch nog goed.

Eiland in de drup is het vervolg op Eiland van Keila, maar is prima zelfstandig te lezen. Het verhaal zit vol fantasie en spannende momenten. Een leuk boek met de achterliggende boodschap dat als je moedig bent, je veel kan bereiken. Wat het boek vooral bijzonder maakt is de vormgeving. Diverse pagina’s zijn in een andere kleur uitgevoerd, helemaal passend bij het verhaal. De prachtige illustraties zorgen ervoor dat het verhaal een mooi beeld krijgt, de plattegrond in de voor- en achterkant van het boek laat zien hoe Keila’s eiland eruit ziet. De schrijfwijze is prettig en goed begrijpelijk voor kinderen. Vanaf zes jaar is Eiland in de drup leuk om zelf te lezen, maar ook leent dit boek zich uitstekend als spannend voorleesverhaal.

Uitgeverij: Leli
ISBN: 9789081825030
128 pagina’s
Prijs: € 15,95

[bol_product_links block_id=”bol_59102c2a0c46d_selected-products” products=”9200000074545885″ name=”Eiland in de drup – Elle Lepoutre” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.