De summoner: iemand die demonen kan oproepen en emotioneel aan zich kan binden.

In dit handboek voor summoners staat het verhaal van James Baker – het epische dagboek dat de held uit deSummoner-serie, Fletcher, inspireerde. Inclusief een uitgebreide demonologie, een gids met de basisbeginselen van het oproepen en prachtige illustraties van Hominum. Een must have voor iedere Summoner-fan! 

We gaan weer de wereld van de Summoner in, en wat voor één. Dit prachtige boek begint met het dagboek dat nieuwbakken Summoner James Baker van zijn moeder heeft gekregen bij hun afscheid, als kado voor zijn zestiende verjaardag volgend jaar. Hierin schrijft hij alles op dat hij zich herinnert en weet over het Summoner worden en zijn. Wanneer James aankomt op Vocans academie word hem duidelijk dat hij niet veel vrienden zal maken, vrijwel meteen merkt hij dat hij overal buiten staat en doordat zijn ouders hem goede scholing hebben gegeven en hij dus iets beter onderlegd is dan de rest, zal dat de komende tijd ook niet gebeuren. Wanneer hij ineens door Lord Etherington en Electra Mabosi, de alchemiste op Vocans Academie, gevraagd word mee te helpen in hun onderzoek naar Orks slaat zijn hart even op hol, hij? Een burgerjong mag helpen met zoiets belangrijks? en dan ook nog eens de beloning van een jaar studie minder? James gaat akkoord ook al word hij door een paar mensen gewaarschuwd het niet te doen. James eindigd in het leger van Lord Etherington als leiding van een peloton jonge jongens. In het kamp zal hij vooral de onderzoeken moeten doen die Lord Etherington weigert de doen. James z’n rol in de vergaring van kennis voor Hominum word steeds groter, door de kennis die híj vergaard en die word bijgeschreven in het register word Hominums register uitgebreid en komen ze steeds meer te weten. Wanneer ineens het dagboek van James stopt gaat Lady Fairhaven op onderzoek uit naar het hoe en waarom en komt tot een schokkende ontdekking waarom het dagboek zo ineens stopt.

* Wanneer je dit boek als echte Summoner freak voor het eerst in handen krijgt begeven je zenuwen het bijna, zo mooi ziet het eruit. Op de cover prijkt een prachtige draakling, een all grown salamander demon, Ignatius dus, en Ignatius is en blijft my all time favorite, mijn lievelingetje inde Summoner reeks.De bladzijden voelen héél erg fijn aan en hebben en hele rustige mooie kleur gekregen waardoor ze echt oud lijken en dat is super gaaf en geeft de lezer nog meer het gevoel het echte dagboek vast te houden. De manier waarop James zijn ontdekkingen en gevoelens opschrijft raakt je, omdat je bijna kunt voelen hoe alleen die jongen was. De tekeningen brengen dit geheel tot leven op een manier waar je niet omheen kunt, ja, zelfs zónder kleur. Juist doordat de tekeningen in zwart/wit zijn maakt het mooi, omdat je dan je fantasie nog even aan het werk kunt zetten en zélf de genoemde kleuren in de beschrijvingen moet gaan zien. Het leuke aan dit handboek ná de serie, is dat je bij sommige dingen die je leest denkt ‘ooooh ja, zit dat zo? Oké cool’, je herkent dingen die nu duidelijk(er) worden en dat is heel tof. Dit is een echte must-have voor de die-hard Summoner fan, zonder dit prachtige en unieke boek is je serie niet compleet.

Uitgeverij: Best of YA – Van Goor
ISBN: 9789000365326
Pagina’s: 226
Prijs: € 17,99


[bol_product_links block_id=”bol_5bc109c76c124_selected-products” products=”9200000095300885″ name=”handboek van een summoner” sub_id=”Taran Matharu” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.