Claudia Allemeersch kookt met ’s werelds meest geliefde fornuis
Meer dan 200 basisgerechten, ovenschotels en feestelijke menu’s
Niet alleen voor AGA-fornuizen, maar voor elk type oven!

Het vermaarde AGA-fornuis maakt gebruik van het traditionele principe van warmteopslag en is geliefd in vele keukens. Van bakken tot sudderen, van braden tot slow cooking, een AGA doet het allemaal. In Het Oven Kookboek geeft Vlaanderens bekendste hobbykok Claudia Allemeersch meer dan tweehonderd recepten om niet alleen met de AGA, maar ook met de traditionele oven te bereiden.

Claudia vroeg ook enkele gastchefs om hun lekkerste ovengerechten klaar te maken voor dit boek.

Het Oven Kookboek is een wel heel uitgebreid kookboek met recepten uit de oven. Het enorme dikke boek begint met een inhoudsopgave waarin alle recepten staan vermeld onder hapjes, soep, pasta & rijst, aardappelen, veggie, pizza, trybake, vis, vlees en gevogelte, desserts, gebak, en als laatste brood. Daarnaast delen bekende gastchefs zoals Katrien Callewaert, Dries Cloet, Ellen Dulst, en Eddy Noppe hun eigen favoriete ovenrecepten. Deze inhoudsopgave laat al zien dat dit bijzondere kookboek vele recepten bevat met voor ieder wat wils.  Na de inhoudsopgave volgt een uitleg van soorten ovens en hoe deze te gebruiken en dan komen de recepten.

Bij elk recept staan prachtige foto’s die ervoor zorgen dat je het recept graag wil gaan maken en vooral niet kan wachten tot het te proeven. Naast deze foto’s staat eerst een lijstje met de benodigde ingrediënten. Handig, want zo weet je precies wat je nodig hebt. Onder deze lijst staat in duidelijke bewoording beschreven hoe je het gerecht maakt. Tot slot staan er tips toegevoegd die je vertellen hoe je het gerecht klaarmaakt met de oven.

Zelden zag ik zo’n mooi kookboek als dit. De foto’s zijn prachtig gemaakt en de uitleg zorgt ervoor dat zelfs bij de ingewikkeldere recepten je de moed niet in de schoenen zakt maar je met veel plezier aan de slag gaat. De recepten zijn heerlijk. Sommige zijn bekend en eenvoudig maar andere zijn weer erg bijzonder en uitgebreid. Dit kookboek mag met recht een parel onder de kookboeken genoemd worden!

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401472920
352 pagina’s
Prijs: € 55,-

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.