Een zalig zomerse voorleesbundel met weer heel veel heerlijke verhalen en illustraties!

In dit vervolg op Het wonderlijke winterboek vind je vrolijke voorleesverhalen over het vieren van de zomer. Over zeemeerminnen op het strand, bootje varen in je eigen woonkamer, met een olifant op fietsvakantie gaan, uit de hand gelopen watergevechten en ijsjes om van te smullen!

Met verhalen van: Annemarie Bon, Iris Boter, Marianne Busser en Ron Schrӧder, Pieter Feller, Lysette van Geel, Ad Grooten, Marjet Huiberts, Vivian den Hollander, Yvon Jaspers, Karine Jekel, Marte Jongbloed, Barbara Jurgens, Marloes Kemming, Kelly van Kempen, Sam Loman, Elisabeth Mollema, Selma Noort, Erik van Os en Elle van Lieshout, Cora Sakalli, Jette Schrӧder, Pamela Sharon en Carry Slee.

Met illustraties van: Jill Barton, Mandy Beckers, Dorien Bellaar, Malu Bekker, Iris Boter, Charlotte Bruijn, Silvie Buenen, Aron Dijkstra, Job van Gelder, Philip Hopman, Ivan en Ilia, Gertie Jaquet, Sandra Klaassen, Ingrid ter Koele, Eefje Kuijl, Martijn van der Linden, Sam Loman, Sieb Posthuma, Danielle Schothorst, Dagmar Stam, Natascha Stenvert, Lisa van Winsen, Juliette de Wit, Alex de Wolf, Ingrid Wuyster en Jade van der Zalm.

Dit grote, dikke hardcover boek bestaat uit 31 versjes, korte en lange verhalen en als bonus nog wat zomerinspiratie. Bekende én minder bekende getalenteerde auteurs en illustratoren hebben hun talent gebundeld om ervoor te zorgen dat je zomervakantie niet meer stuk kan. Denk hierbij aan Marianne Busser en Ron Schrӧder (o.a. Het letterwinkeltje en De poepfabriek), Carry Slee (o.a. Afblijven en #Laatstevlog) en Annemarie Bon (Een jaar lang feest met Haas en Op avontuur met oma).
Sommige verhalen komen uit eerder uitgegeven bundels, dus die herkennen sommige kinderen misschien wel, maar dat is juist wel leuk ter afwisseling. Van een bekend geliefd verhaal kan je immers net zo intens genieten als van een spannend nieuw verhaal.

Gezien de verhalen en versjes elkaar afwisselen blijft het interessant. Zo kan je eerst een kort versje van twee pagina’s lezen, vergezeld van grote illustraties, om vervolgens meegenomen te worden in een verhaal van vijftien pagina’s dat voornamelijk uit tekst bestaat. Dit spreekt zeker de leeftijdscategorie aan waarvoor het gemaakt is.

Het zonnige zomerboek bestaat niet alleen uit grappige en spannende avontuurlijke verhalen die zorgen voor uren leesplezier in de zomervakantie, maar geeft tevens tips voor het maken van maskers tot het houden van je eigen onvergetelijke strandfeest.

Ook leuk voor de kleintjes; de typisch herkenbare versjes en korte verhalen van Marianne Busser en Ron Schrӧder, die toch altijd weer hun charmes hebben. In dit boek worden hun versjes en verhalen ondersteund door diverse leuke illustratoren die prachtig aansluiten bij hun leuke teksten.

Veel verhalen zitten vol fantasie, zoals zeemeerminnen, kabouters en pratende dieren. Ook is er wel veel magie terug te vinden, wat natuurlijk in combinatie met de sprookjesachtige personages geweldig is voor de ontwikkeling van de fantasie van kinderen. Tevens is er ook veel herkenbaar, zoals naar het strand gaan, kamperen in een tent (op de camping of in de achtertuin), waterpret, bang zijn voor enge geluiden of zoeken naar geld om een ijsje van te kopen.

Ook de kinderlijke kant die ouders kunnen hebben zie je terug in dit boek, zoals in het verhaal Het kantoorgevecht, waarbij volwassenen tijdens een hittegolf het kantoor gebruiken als een arena voor een groot watergevecht tussen alle werknemers.

Onze top drie is met stip op één Een fietsvakantie met een staartje (we waren gelijk verliefd op de schattige olifant Ollie), op de tweede plaats Het beest in het bos (de band tussen Nino en de eland is hartverwarmend) en als derde De wolkenvanger (origineel in zijn soort).

De reden dat Het zonnige zomerboek zo’n groot succes is, is naar mijn mening de diversiteit aan schrijf- en illustratietalent. Iedere auteur heeft zijn eigen schrijfstijl en elke illustrator zijn eigen manier om het verhaal tot leven te laten komen. Ze nemen je allemaal op een andere manier mee op hun eigen versie van een zomervakantie.

Het zonnige zomerboek is een lekker dik boek voor kinderen van 4 t/m 8 jaar om (voor) te lezen in de auto, tijdens de zomervakantie of op vakantie.

Uitgeverij: Moon | Overamstel
ISBN: 9789048856916
Pagina’s: 255
Prijs: €16,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.