Nesta Archeron is trots, snel boos en niet zo vergevingsgezind. Sinds ze tegen haar wil Hoge Fae is geworden heeft ze moeite om haar plaats in het vreemde en dodelijke Nachthof. Maar erger dan dat is dat ze de verschrikkingen van de oorlog met Hybern niet kan vergeten. De enige persoon die haar woede meer dan wie dan ook aanwakkert is Cassian. Maar dat is niet het enige wat hij in haar aanwakkert. Het vuur tussen hen valt niet te ontkennen en al helemaal niet als ze opeens gedwongen op elkaar aangewezen zijn. Als de dreiging van oorlog opnieuw haar schaduw over het land werpt, zullen Nesta en Cassian de strijd met zichzelf en hun vijanden aan moeten gaan als ze de fragiele vrede willen bewaren. Maar het ultieme gevaar is hun zoektocht naar acceptatie – en genezing – in elkaars armen.

Cassian was gevraagd om Nesta naar het nieuwe huis van Feyre te brengen, daar zij zelf niet kon vliegen. Hij vermeed Nesta sinds ze na de ketel Hoge Fae was geworden. Maar Nesta liet zich niet commanderen. Ze had drie middelen gevonden om haar duisternis te temperen: drank, sex en muziek. Dat maakte dat de storm die in haar huisde, rustig werd. Maar Cassian liet zich niet wegsturen, als hij Nesta moest ophalen, dan zou hij dat doen. Zowel Nesta als Cassian wiste dat ze een zwaar gesprek met Feyre zou krijgen. Er heerste onrust, zeker nu de bescherming van de muur verdwenen was. Feyre zei dat het tijd was voor verandering, ze tolereerde Nesta’s gedrag niet meer. Toen Nesta hoorde dat ze bij Cassian in training moest, kookte ze van woede, maar ze wist zich stil te houden. Alleen daar bleef het niet bij, ze werd ook verplicht om in het Huis van de Wind te verblijven en na de training te werken in de bibliotheek. Als ze dit niet zou opvolgen, was er alleen nog terug naar het land van de stervelingen. In de mensenwereld hoorde ze niet thuis, maar ze voelde zich ook niet in de elfidenwereld thuis, onder haar woede heerste duidelijk onzekerheid. Hij had zijn hart uitgestort toen hij stervende was en had de hoop dat het wat zou worden toen bleek dat hij bleef leven. Maar Nesta had hem goed duidelijk gemaakt, dat ze niets van hem wilde. Mor had hun beide naar Windhaven gewiekt voor de training. Maar Nesta weigerde mee te trainen, ook al zei haar innerlijke stem dat ze hem niet zo moest vernederen. Bij Nesta kwamen de herinneringen weer boven, toen ze in de bibliotheek moest werken. Cassian was later die avond niet bij het eten en ze had het idee dat het magische huis ook een hekel aan haar had. Wilde ze dit wel, dat iedereen haar negeerde? Cassian was naar Vassa gegaan om informatie in te winnen. Vassa was door haar medekoninginnen verkocht aan een toverheer die haar behekst had. s’ Nachts was ze een koningin en overdag een vuurvogel. Daar het huis bij haar eten geen wijn gaf en ze haast zeker wist dat de wijnkelder en keuken gesloten waren, besloot ze het pad met de tienduizend treden af te gaan. Rond en rond en rond… ze zakte door haar knieën, zo kon niet meer. Ze kon alleen maar terugkeren en de vernedering aanvaarden, maar hoelang zou ze dit volhouden? Bij terugkomst stond Cassian tegen de muur geleund…

Hof van Zilveren Vlammen is het vierde deel in de Hof-serie van Sarah J. Maas. Ondanks dat het weer een tijdje geleden is, weet Sarah je zo weer terug te halen in de bijzondere familie waarin Feyre zich begeeft. In deel vier volgen we het leven van haar zus, Nesta. Haar leven die zo vol met duisternis zit, zal door toedoen van Feyre veranderen. Puur door het trainen en het ritme wordt Nesta één met haar lichaam, één met haar fysieke als geestelijke pijn, één met haar verdwalen in alles wat ze doet. Sarah laat je puur door haar woorden de intensiviteit van Nesta’s belevenissen voelen. In dit deel zit echt alles: van duisternis, pijn, woede naar passie (passie die overigens echt vurig en wild is en rode oortjes kunnen veroorzaken) van oerkracht, liefde, naar vertedering; van alleen zijn, eenzaam voelen, naar vriendschap en familie. Ieder woord is met zoveel kracht en passie geschreven, dat de vonken van het boek afschieten. Dit vierde deel is echt zo meesterlijk geschreven, dat je smacht naar meer. Hopelijk volgen er nog meerdere delen van deze Hof-serie.

Uitgeverij: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
ISBN: 9789000376360
Aantal pagina’s: 648
Prijs: € 22,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.