test2

In Nederland kampen duizenden mannen en vrouwen met psychische problemen. Dit aantal neemt jaarlijks toe, er komen steeds meer mensen bij met depressieve gevoelens, ADHD, eetproblemen of overmatige angsten. Sommige zijn het slachtoffer van een aanranding of verkrachting terwijl anderen worstelen met een paniekstoornis of zelfs suïcidaal zijn. Deze problemen zijn van invloed op het functioneren van de mensen thuis, op school, op het werk en in de vrije tijd. Veel van deze problemen blijven verborgen, met alle nare gevolgen van dien.

‘Wanhoop, liefde, onbegrip, onmacht, herkenning en tranen vullen dit boek’

Alle verhalen gaan over mensen met psychische problemen, of dit nu gaat over anorexia, schizofrenie, depressies of iets anders zijn. Sommige verhalen komen voort uit eigen ervaring, uit interesse voor een bepaalde ziektes of complete fictie.Wanneer je zelf zulke problemen hebt, hebt gehad of kent uit je nabije omgeving zul je veel in deze verhalen herkennen of misschien ontdek je wel herkenning.

Ook informatieve verhalen worden hierin niet geschuwd, niet alleen worden de verhalen verteld maar ook de bronnen of inspiratie voor de verhalen word vermeld.Een erg intiem boekje, erg mooi en teder geschreven, zeker de moeite waard voor mensen die meer over dit soort ziektes wil leren.

De inkomsten die gegenereerd worden door de verkoop van dit boekje worden geschonken aan Fonds Psychische Gezondheid, deze stichting financiert wetenschappelijk onderzoek en zorgprojecten, hun doel is betere behandelmethoden mogelijk te maken.Dus dit boekje is niet alleen mooi door de verhalen maar ook door het doel dat erdoor geholpen word.

Uitgeverij: Scelta publishing
ISBN: 9789491884221
Pagina’s: 142
Prijs: € 9,95

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.